Bukta Gábor

elemzési üzletágvezető, Concorde Értékpapír Zrt.

Gábor a Budapesti Corvinus Egyetemen fejezte be tanulmányait befektetéselemző mesterszakon. 2015 óta több magyar tőkepiaci szereplőnél is megfordult gyakornokként vagy elemzőként (Budapest Alapkezelő, BÉT, Equilor), mielőtt 2018-ban a Concorde-hoz csatlakozott. Jelenleg az európai légitársaságokkal, és régiós közműcégekkel foglalkozik, valamint a Waberer’s és az Állami Nyomda részvényeit is ő elemzi.

A szerző cikkei

Dancsák Laura

junior portfóliómenedzser, Accorde Alapkezelő Zrt., Concorde Csoport

Laura a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát 2022-ben, majd ezt követően az Eötvös Lóránd Tudományegyetem pénzügy mesterképzésén kezdte meg tanulmányait. Egyetemi évei alatt a főként tőkepiaci befektetésekre fókuszáló Budapest Investment Club (BIC) nevű diákszervezet tagja volt és több gyakornoki pozíciót is betöltött. Az Accorde csapatához szintén 2022-ben csatlakozott. Junior portfólió menedzserként több alap, mint például az Accorde Eklektika Alapok Alapja kezelésében is aktívan részt vesz.

A szerző cikkei

Gajda Mihály

részvényelemző, Concorde Értékpapír Zrt.

Mihály a Miskolci Egyetemen szerzett olajmérnöki mester diplomát 2014-ben, majd a MOL-nál dolgozott 2020-ig olajmérnökként. 2018-ban szerzett MBA diplomát a SEED/Maastricht School of Management párostól pénzügy és számvitel szakosodással. Ezt követően 2020-tól egy magántőke alapnál dolgozott elemzőként. A Concorde-hoz 2024 elején csatlakozott, ahol az olaj és gázipari cégeket elemzi (OMV, MOL, Petrom, Romgaz).

A szerző cikkei

Gajdics Attila

portfóliómenedzser, Accorde Alapkezelő Zrt., Concorde Csoport

Attila korábban a Concorde vállalati pénzügyek üzletágának egyik vezetője volt, közel húszéves tapasztalattal rendelkezik vállalatelemzés, vállalatértékelés, vállalat-adásvételek, tőkebevonások és befektetések területén. Diplomáját pénzügy szakon szerezte 1999-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. Attila az Accorde Alapkezelő portfóliómenedzsereként az Accorde Techno Alapot kezeli.

A szerző cikkei

Gyurcsik Attila, CFA

vezérigazgató, Accorde Alapkezelő Zrt., Concorde Csoport

Attila tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen, valamint az angliai Nottingham Trent University-n végezte. 2010-ben CFA oklevelet szerzett és 2012-től elnökségi tagja a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesületének, amely a CFA Institute magyarországi társszervezete. 2006-tól közel egy évtizedig a Concorde elemzési csapatát erősítette, az utolsó öt évben az üzletágat vezette. 2015 óta az Accorde vezérigazgatója. A „bástya alapokon” belül az Accorde Első Román Részvényalapot, míg az abszolút hozamú alapok közül az Accorde Abacus alapot kezeli.

A szerző cikkei

Harcsa Norbert

Intézményi bróker, Concorde Értékpapír Zrt.

Norbert a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett pénzügyi befektetéselemző szakon 2009-ben. 2006 óta aktívan tőzsdézik, részvényelemzőként 2009-ig a Raiffeisen Bank csapatát erősítette. 2010-ben csatlakozott a lengyel Ipopema brókercéghez, ahol a cseh és a magyar részvények követéséért volt felelős, idővel a kereskedés is hozzá tartozott. A Concorde-hoz 2018-ban igazolt, magyar és nemzetközi ügyfelekkel foglalkozik. Az általa figyelemmel követett területek a közép-kelet-európai részvénypiacok.

A szerző cikkei

Horváth Szofi

junior portfóliókezelő, Concorde Értékpapír Zrt.

Szofi, a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy és számvitel alapszakán 2022-ben szerezett diplomát, jelenleg a mesterszakos tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem pénzügy szakán folytatja. Egyetemi tanulmányai alatt kezdetekben diákszervezet keretében matematika tanítással foglalkozott, majd később tanszéki demonstrátorként pénzügyes tárgyak oktatásában vett részt. 2021-ben csatlakozott a Concorde-hoz, eleinte az elemző csapat munkáját segítette, 2022 óta a vagyonkezelésen tevékenykedik junior portfólió menedzserként.

A szerző cikkei

Jaksity György

alapító, az Igazgatóság elnöke, Concorde Értékpapír Zrt.

Egyetemi diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte nemzetközi közgazdaságtan szakon 1991-ben. Részt vett a Budapesti Értéktőzsde megalapításában, 2002-től 2004-ig a tőzsde elnöke, korábban az EFFAS igazgatóságának tagja. 2007-ben elnyerte az Ernst & Young Év üzletembere díját. A cég operatív vezetésétől 2010-ben visszavonult, ám az Igazgatóság elnökeként továbbra is részt vesz a Concorde irányításában. A Mosoly és az Autistic Art (korábbi nevén Mosoly Otthon) Alapítvány alapítója.

A szerző cikkei

Jobbágy Sándor

vezető makrogazdasági elemző, Concorde Értékpapír Zrt.

Sándor 1999-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, pénzügy szakon. 2000 és 2008 között a DZ Bank CEE Research kötvényelemzőjeként a régiós államkötvénypiacokon tevékenykedő intézményi befektetők számára készített befektetési stratégiákat. Ezt követően 12 évig a CIB Bank senior makroelemzőjeként dolgozott. 2013-ban és 2016-ban GDP- és infláció-előrejelzéseiért a Consensus Economics Forecast Accuracy díjában részesült. 2020 augusztusában csatlakozott a Concorde Értékpapír Zrt. elemző csapatához.

A szerző cikkei

Jónap Richárd

részvénypiaci stratéga, Concorde Értékpapír Zrt.

Richárd 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen pénzügy-aktuárius szakon. A Concorde Értékpapír Zrt.-nél nemzetközi befektetési alapokkal tartotta a kapcsolatot, illetve az amerikai részvények kereskedésében vett részt 2000 és 2009 között. Érdeklődési területe a matematika és a pszichológia. Hobbija a jóga, az utazás és a síelés. Matematikai és valószínűségszámítási alapokon figyeli a tőkepiacokat, kiemelten követett területe az amerikai egyedi részvények világa. A részvénykereskedést professzionális teljesítménysportnak tekinti.

A szerző cikkei

Kokas Norbert

értékesítési igazgató, Accorde Alapkezelő Zrt.

Norbert a Budapesti Gazdasági Egyetem pénzügy szakán szerzett közgazdasági diplomát. Még az egyetemi évei alatt kezdett el dolgozni Európa meghatározó biztosítótársaságának hazai alapkezelőjénél, a Generali Alapkezelőnél, ahol részt vett az alapkezelő intézményi üzletágának és külső értékesítési hálózatának felépítésében. Vezetése alatt a Generali büszkélkedhetett a legnagyobb intézményi vagyonkezelési mandátummal a hazai alapkezelők között. A Concorde csapatához 2018-ban csatlakozott, ahol öt évig a marketing és kommunikációs területért felelt. Jelenleg is az Accorde Alapkezelő értékesítési igazgatója.

A szerző cikkei

Kovács Krisztián

üzletfejlesztésért és stratégiai tervezésért felelős igazgató, Concorde Értékpapír Zrt.

Krisztián 2002-ben diplomázott biztonság- és védelempolitikai szakértőként a Nemzetvédelmi Egyetemen, 2007 óta erősíti a Concorde csapatát. 2011-ig elemzőként a nemzetközi politikai folyamatok és a pénzügyi piacok történéseinek egymásra hatása, illetve a fejlett részvénypiacok szentiment alapú követése volt a munkája fókuszában. Ezt követően hét éven át vezette a brokerage és befektetési tanácsadás üzletágunkat, 2018-tól pedig a Concorde üzletfejlesztésért és stratégiai tervezésért felelős igazgatójaként dolgozik. Egyik fő érdeklődési területe változatlanul a nemzetközi politika és a szervezett piacok kapcsolata.

A szerző cikkei

Le Phuong Hai Thanh, CFA

vezető portfóliókezelő, Concorde Értékpapír Zrt.

Hai Thanh a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdte egyetemi tanulmányait, majd a holland Vrije Universiteiten szerezte meg a diplomáját, pénzügy szakon. 2013-tól erősíti a Concorde elemzési csapatát, munkája során a közép-kelet-európai (román, osztrák, magyar) bankszektort követi figyelemmel. Emellett a régiós, elsősorban az elemzett bankok devizakötvényeivel is foglalkozik (Erste, Raiffeisen, OTP). Az általa követett területek: bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók, magyar small-cap.

A szerző cikkei

Madlovits Dániel

Portfóliómenedzser gyakornok, Accorde Alapkezelő Zrt., Concorde Csoport

Dániel 2020-ban kezdte tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy-számvitel szakán, azon belül a pénzügy specializációt választva. Egyetemi évei alatt több tőkepiacokkal, annak intézményrendszerével és különféle pénzügyi termékekkel foglalkozó tárgyat hallgatott, sikeresen elvégezte a BIB tőzsdei szakvizsgára felkészítő tanfolyamát, valamint egy tőkepiaci fókuszú diákszervezet tagja, majd később a cikkírásért felelős középvezetője volt. 2023-ban csatlakozott az Accorde csapatához portfóliómenedzser gyakornokként.

A szerző cikkei

Móró Tamás

vezető stratéga, Concorde Értékpapír Zrt.

Tamás 1996-ban diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1995 és 2000 között hazai brókercégeknél volt elemző, ezt követően a Concorde külföldi kereskedéséért volt felelős. 2003 és 2007 között termékfejlesztési igazgató, 2007-től 2011-ig az elemzés vezetője volt, jelenleg pedig vezető stratéga. Tamás figyelemmel követi a nagy nemzetközi gazdasági és pénzügyi trendeket, ennek megfelelően szinte bármilyen nemzetközi piacokat érintő témában szakértői véleménnyel szolgál.

A szerző cikkei

Nagy Bertalan

privátbanki üzletfejlesztési vezető, Concorde Értékpapír Zrt.

Bertalan első diplomáját banki szakirányon szerezte, majd 2017-ben a BME pénzügy mesterszakán MBA fokozatot szerzett. Először egy nagy külföldi bank hazai leányánál dolgozott, mint privátbankár, majd egy hazai befektetési szolgáltatóhoz csatlakozott, ahol hamarosan privátbanki üzletágvezető lett. 2017-től erősíti a Concorde csapatát, mint privátbanki üzletfejlesztési igazgató. Kötvény- és részvénybefektetésekkel is foglalkozik, kiemelt figyelemmel kíséri a gazdaságpolitikai és makrogazdasági helyzetet, illetve az autóipart. Az elmúlt 8 évben ezekben a témákban jelentek meg írásai gazdasági lapokban és szerepelt rádióműsorokban.

A szerző cikkei

Péntek Gábor

portfóliómenedzser, Accorde Alapkezelő Zrt., Concode Csoport

Gábor tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy és számvitel szakán kezdte, majd pénzügy mesterdiplomáját a Rotterdam School of Management-en szerezte. Korábban az OTP Banknál dolgozott, 2020-ban csatlakozott a Concorde elemző csapatához, ahol főként régiós bankokkal foglalkozott. Az Accorde csapatához 2023-ban csatlakozott portfóliómenedzserként, a „bástya alapokon” belül az Accorde Wojtek Lengyel Részvényalapot, míg az abszolút hozamú alapok közül az Accorde Prizma Alapot kezeli.

A szerző cikkei

Samu János

vezérigazgató-helyettes, Concorde Értékpapír Zrt.

János a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett pénzügy-gazdaságpolitika szakon 1999-ben. Széleskörű szakmai tapasztalatokkal rendelkezik: 1998 és 2000 között a Világgazdaság újságírója, ezt követően az Államadósság Kezelő Központ makrogazdasági elemzője volt 2004-ig, amióta a Concorde Értékpapír Zrt. makrogazdasági elemzője. A Napi Gazdaság 2005 és 2006 után 2009-ben is az Év makroelemzőjének választotta. Az általa figyelemmel követett területek: magyar és nemzetközi makrogazdasági helyzet; lengyel, török, orosz és román gazdaság; különböző devizák.

A szerző cikkei

Somlai-Kiss Máté

elemző asszisztens, Concorde Értékpapír Zrt.

Máté az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzős közgazdász hallgatója gazdálkodási és menedzsment alapszakon. Tanulmányai fókuszában a tőkepiacok és a vállalatértékelés állnak. A Concorde elemző csapatához 2023. márciusában csatlakozott, ezelőtt a Morgan Stanley pénzügyi gyakornoka volt.

A szerző cikkei

Tunkli Dániel

befektetési igazgató, Accorde Alapkezelő Zrt., Concorde Csoport

Dániel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pénzügy mesterszakán szerzett diplomát 2013-ban, majd tanulmányait a Svéd Királyi Egyetemen (KTH) folytatta. Hazatérése után egyből csatlakozott a Concorde elemző csapatához. Az Accorde csapatához 2018-ban csatlakozott portfóliómenedzserként, melynek 2021-től befektetési igazgatója lett. A „bástya alapokon” belül az Accorde Spartan Görög Részvényalapot, míg az abszolút hozamú alapok közül az Accorde Sharp Alapot kezeli.

A szerző cikkei

Vidovszky Áron

privátbanki üzletágvezető, Concorde Értékpapír Zrt.

Vidovszky Áron 1997-ben diplomázott a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán Management Consulting szakirányon. 1996 óta dolgozik a Concorde-nál. Kezdetben az állampapír üzletágat, majd a treasuryt vezette. Ebben a minőségében az elmúlt 24 évben ő felelt a magyar intézményi befektetői piac fix hozamú üzletági kapcsolataiért. Részt vett forgalmazóként több hazai jelzáloglevél és kötvény kibocsátási programban. Jelenleg igazgatóként privát banki üzletágat vezeti.

A szerző cikkei