Egy kettészakadt év margójára

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az ezredfordulós dotkom mánia és napjaink mesterséges intelligencia sztorija a sok különbözőség mellett több kísérteties hasonlóságot mutat. Ugyan 1999-ben és 2000-ben még nem volt BTFD generáció, közösségi média és a telefonjukat egész nap nyomkodó emberek sem, de az emberi psziché és az alapvető tőzsdei hatásmechanizmusok ugyanazok. A Forbes Money Summiton felvett podcastban Vidovszky Áron, a Concorde privátbanki vezetője, Móró Tamás, a Concorde vezető stratégája és Jónap Richárd, a Concorde részvénypiaci stratégája arra a kérdésre keresik a választ, hogy a részvénypiacokon az AI narratíva által uralt 2023-as év mennyire tekinthető “baby ezredfordulónak”?

TARTSON VELÜNK!

VIDEO FORMÁTUM:

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Gratuláció a BTFD generációnak

Mai adásunkban Vidovszky Áron, Jónap Richárd és Móró Tamás a BTFD generációnak a tőzsdézési szokásait fogják megvizsgálni. Michael Burry külön gratulált is nekik már március végén, felhívva a figyelmet ennek az újfajta befektetői csoportosulásnak a tőkepiaci erejére.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Baby ezredforduló – 2. rész

Olvasási idő: 3 p
Néhány nagyvállalat szárnyaló árfolyama hajtotta fel idén az amerikai részvénypiacokat. Az elmúlt bő 50 évben két hasonló történetet láthattunk, az ijesztő csak az, hogy mindkét korábbi esetben az S&P 500 index lefeleződését elhozó medvepiac követte a szeparált részvénypiaci száguldást.
picture

Baby ezredforduló

Olvasási idő: 4 p
A piac élesen kettévált. A hagyományos részvényeknek az itt és most világában kell teljesíteniük, míg egyes papírok árfolyamát a jövőbeli vízió hajtja fel. Ez megtörtént már egyszer az ezredfordulón is, kérdés, hogy most a 2000 januári időszakban, vagy a 2000 márciusi hetekben járunk-e?
picture

A BTFD generáció elementáris ereje

Olvasási idő: 5 p
Ennek a generációs erőnek az elpusztítására nem volt elég a 2022-es részvénytőzsdei és kriptopiaci visszaesés. Sőt például a Tesla és a Meta Platforms 75 százalékos árfolyamesése kiváló beszállási lehetőséget adott a tavalyi év végén és az idei év elején.