Gratuláció a BTFD generációnak

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

I was wrong to say sell. Going back to the 1920s, there has been no BTFD generation like you. Congratulations.

Az idézet a Big Short című film főhősétől, Michael Burry-től származik, ahol az év eleji pesszimizmusát revidiálta, egyébként nagyon jó érzékkel és időzítéssel. A rövid szövegben többek között egy teljes tőzsdei életérzés is benne van, ami napjaink tőkepiacát jellemzi.

Mai adásunkban Vidovszky Áron, a Concorde privátbanki vezetője, Jónap Richárd, a Concorde részvénypiaci stratégája és Móró Tamás, a Concorde vezető stratégája a BTFD generációnak a tőzsdézési szokásait fogják megvizsgálni.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Szegény gazdagok

Olvasási idő: 4 p
Az egyre növekvő kielégíthetetlen vágytömeg mérhetetlen frusztrációhoz vezet. Így történhet meg, hogy a világ legmagasabb jövedelmével bíró néhány százaléknak is csak a negyede érzi gazdagnak magát.
picture

A BTFD generáció elementáris ereje

Olvasási idő: 5 p
Ennek a generációs erőnek az elpusztítására nem volt elég a 2022-es részvénytőzsdei és kriptopiaci visszaesés. Sőt például a Tesla és a Meta Platforms 75 százalékos árfolyamesése kiváló beszállási lehetőséget adott a tavalyi év végén és az idei év elején.
picture

Gyerekek, könyörgöm, akasszuk fel!

Olvasási idő: 7 p
Egy shortos befektetői ajánlás volt az a múlt héten, amit az elmúlt hónapokban megtollasodott és jelenleg végtelen önbizalommal bíró fiatal befektetői réteg kvázi hadüzenetként fogott fel: hajtóvadászat indult minden olyan papírban a medvék ellen, ahol túl sok volt a short.