S&P 500: meddig tarthat még az emelkedés?

picture

1990 óta mindössze tizenhétszer fordult elő, hogy az S&P 500 index 50 napon keresztül nem tudott 1 százaléknál nagyobbat esni.

Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ha egy ilyen sorozat megtörik, az egyúttal az emelkedő trend végét is jelenti majd, de a tapasztalatok alapján gyakran hoz magával némi lassulást. Különösen érdekes, hogy a legutóbbi két alkalommal, 2018-ban és 2020-ban ezt a pozitív szériát egy markáns korrekció követte.

(Borítókép: NYSE, forrás: REUTERS)

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

A győztes mindent visz

Olvasási idő: < 1 p
A szoftverszektor legnagyobb szereplője, a Microsoft háromszor annyit ér, mint a második, a harmadik és a negyedik legnagyobb szoftvervállalat együtt. Az Apple pedig önmagában olyan értékes, mint az S&P 500 index 200 legkisebb vállalata együttesen. Tényleg a győztes mindent visz világrendben élünk?
picture

2023 eddig a meglepetések éve

Olvasási idő: 4 p
Túl vagyunk egy olyan féléven, melyre nagyon kevesen számítottak a piacon. Az évtizedes magasságokban lévő fejlett piaci kamatlábak és a szigorú monetáris kondíciók ellenére a részvénypiacok ellentmondást nem tűrően emelkedtek.
picture

Az intenzíven trendelő és a tehetetlen tőkepiaci mozgás

Olvasási idő: 3 p
Innentől kezdve úgy látom, hogy nagy eséllyel a nyári hónapokban a tehetetlen szakaszba értünk. Egy olyan piaci szakaszba, ahol már minden egyes pontnyi emelkedésért meg kell majd dolgozniuk a bikáknak. Érdemes felkészülni arra, hogy 2023 második fele teljesen más karakterű lesz az amerikai részvénypiacon.