A győztes mindent visz

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

The winner takes it all – szól az immár 43 éves Abba sláger, ami egyre inkább igaz napjainkban is a gazdasági versengésben. A szoftverszektor legnagyobb szereplője, a Microsoft háromszor annyit ér, mint a második, a harmadik és a negyedik legnagyobb szoftvervállalat együtt. Az Apple pedig önmagában olyan értékes, mint az S&P 500 index 200 legkisebb vállalata együttesen. Tényleg a győztes mindent visz világrendben élünk?

Mai adásunkban Vidovszky Áron, a Concorde privátbanki vezetőjének beszélgetőpartnere Jónap Richárd, a Concorde részvénypiaci stratégája.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Az ajtónkon dörömbölő robotok

Az Nvidia piacvezető adatközpont megoldásaira végtelen kereslet van napjainkban. Mai adásunkban Vidovszky Áron, Móró Tamással és Jónap Richárddal, az Nvidia vállalati történetén és aktuális stratégiáján keresztül mutatja be azt az új technológiai forradalmat, ami éppen a szemünk előtt zajlik.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

A 866 milliárd dolláros vacsora

Olvasási idő: 5 p
Az Apple 2013-tól mostanáig a forgalomban lévő részvényeinek több mint a 40 százalékát vásárolta vissza 500 milliárd dollárt is meghaladó értékben. Döbbenetes részvényesi értékteremtés zajlott le, ami valahol egy 2013 október eleji manhattani vacsora következménye is.
picture

A 3000 milliárd dolláros alma

Olvasási idő: 3 p
2023 eddig a technológiai vállalatok szárnyalásáról szólt. Az Apple újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor értéke felfoghatatlan magasságba került a június 30-i negyedév és félévzáró pénteki kereskedési napon azzal, hogy a tőzsdetörténelemben először átlépte a 3000 milliárd dolláros piaci kapitalizációt.
picture

Érhet-e annyit az Apple, mint a teljes francia részvénypiac?

Olvasási idő: 4 p
A négy legnagyobb amerikai tőzsdei vállalatnak nincs érdemi vállalati vetélytársa piaci méret tekintetében a világon. Csak ha komplett országok teljes tőzsdei kapitalizációit állítjuk versenybe, akkor látunk hasonló piaci értékeket.