Éttermek: Budapest drágult a legjobban Európában

picture

Jelentősen megnőttek a turisták költségei az utóbbi néhány, koronavírus utáni évben, az árnövekedésben pedig élen járt Budapest is. A Financial Times által hivatkozott Post Office City Cost Barometer szerint egy háromfogásos éttermi étkezés ára Budapesten nőtt a legnagyobbat egy év alatt az európai nagyvárosok közül, a magyar fővárost éttermi drágulásban Bécs és Berlin követi.

Ezzel együtt Budapest a felmérés alapján még mindig egy olcsó turistacélpontnak számít európai viszonylatban, árban Varsó és Zágráb szintjén mozog, a vizsgált európai városok közül a nyolcadik legolcsóbb. Az élen egyébként sorrendben Lisszabon, Vilnius és Krakkó végzett a Post Office városokat rangsoroló listáján, ahol tipikus, turisták által fogyasztott termékek és szolgáltatások árait vetették össze fontban.

(Borítókép: Budapest élen járt az árnövekedésben, forrása: Shutterstock)

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

A turizmusban még nem sok nyoma van a recessziónak

Olvasási idő: 2 p
Az Egyesült Államokban a pénzbőség továbbra is kézzel fogható. A kereslet-kínálati viszonyok miatt brutális mértékben eltolódott egyensúlyi állapot drasztikus áremelésekre adott teret a hoteleknek tavaly, a trend pedig idén is folytatódik.
picture

Visszatérhetnek a vonzó repjegyárak

Olvasási idő: 2 p
A Wizz Air piacain, elsősorban Közép-Kelet-Európában az utazási hajlandóság csökkenhet. A kereslet serkentése érdekében emiatt minden bizonnyal számos promócióra számíthatunk a következő hetekben.
picture

Nem drága a Sziget, csak jó benchmarkot kell választani!

Olvasási idő: 2 p
Nem a Sziget drága, hanem a magyar fizetések alacsonyak: a napijegyek az összes nagy konkurenshez mérten olcsóak, nem véletlen, hogy a látogatók háromnegyede külföldi.