Athénból jelentjük: EU-s pénzeső és gazdasági fordulat

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Nem csak Törökországban, hanem a vele határos Görögországban is választások voltak a múlt héten. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy a görögökről is beszélgetünk a Törökországról szóló podcast után. Tesszük ezt azért, mert jelenleg tőkepiaci és befektetői szempontból Görögország sokkal fontosabbak, mint kisázsiai szomszédja.

Mai adásban Tunkli Dániellel, az Accorde Alapkezelő befektetési igazgatójával, a görög választási eredményekről, az ország gazdasági kilátásairól és a legfontosabb tőzsdei cégeikről ejtettünk szót.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Mi vár Törökországra a választások után?

Törökország két választási köre között Vidovszky Áron Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával és Tunkli Dániellel, az Accorde Alapkezelő befektetési igazgatójával beszélgetett az ország gazdasági nehézségeiről és esélyeiről az elnökválasztások tükrében.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Mit tehet az EKB, hogy elkerüljük az adósságválságot?

Olvasási idő: 5 p
Az általános piaci turbulencia és gazdasági problémák Európában a periféria országok hozamfelárainak tágulását okozták, ez pedig központi mérőszám az Európai Központi Bank számára az eurózóna stabilitásával kapcsolatban.
picture

Ők lehetnek a koronavírusból való kilábalás nagy nyertesei

Olvasási idő: 3 p
A korábban Európa beteg gazdaságának tartott, a koronavírus okozta sokkot leszámítva tagadhatatlanul javuló tendenciában lévő ország nagyszerű turisztikai szezont zárhat az orosz-ukrán háború ellenére is.
picture

Az ő csődjükről szólt a legutóbbi válság, de mi van most a görögökkel?

Olvasási idő: 3 p
A 2008-as válság földhöz vágta a végletekig eladósodott Görögországot. A járvány miatti korlátozásokat a turizmus szenvedi meg a leginkább, most még is alig pár hír szól csak a görögökről. Mi a helyzet velük? Idén a nyaraláshoz nemcsak repülőjegyet, hanem részvényt is érdemes venni.