A dollár a mi devizánk és a ti problémátok – 3. rész

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Aki figyeli a különböző devizák árfolyam alakulásáról szóló kommentárokat, gyakran hallhatja elemzőktől, szakértőktől azt, hogy az egyik deviza túl erős és ez problémát jelenthet, míg egy másik deviza nagyon sokat gyengült, ami más fajta bajok forrása lehet. Ugyanakkor az is visszatérő vita tárgya, hogy mennyire kell sietnie az euró bevezetésével egy adott országnak, mit nyer valaki, ha bevezeti a közös európai valutát és milyen döntési szabadsága marad annak, aki nem vezeti be.

Ha valaki pedig mégis úgy dönt, hogy bevezeti az eurót, mi történik akkor, ha az adott ország devizája túl erős állapotában konvertálódik örök életére euróra. Szóval sok évtizede zajlik a különböző devizák ideális árfolyamának üldözése. Devizákról szóló minisorozatunk harmadik részében ezt az ideális devizaárfolyam elérését célzó szakadatlan küzdelmet próbáljuk bemutatni sok múltbeli példán keresztül Móró Tamással és Kovács Krisztiánnal.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Már olcsóbb a Big Mac Tokióban, mint Budapesten

Miközben itthon húsz százalék feletti inflációt mértünk szeptemberben, az élelmiszerárak pedig ennél is nagyobb mértékben szárnyaltak, Japánban mindössze három százalékos infláció „tombol”.


picture

Fordított devizaháborút hoz az emelkedő infláció?

Az inflációs aggodalmakkal párhuzamosan több országban is érdekes fordulat van kibontakozóban, de nem annyira a piaci reagálás oldaláráról, hanem inkább a devizaárfolyamok megítélésében.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

A dollár a mi devizánk és a ti problémátok - 2. rész

Olvasási idő: < 1 p
A világ gazdaságilag meghatározó országaihoz hasonlóan a világ legfontosabb devizáinak is története van. A devizák történetének bemutatása kapcsán a jelenükön túlmenően a jövőjüket próbáljuk meg felrajzolni egy két részes epizódban.
picture

A dollár a mi devizánk és a ti problémátok - 1. rész

Olvasási idő: < 1 p
A világ gazdaságilag meghatározó országaihoz hasonlóan a világ legfontosabb devizáinak is története van. A devizák történetének bemutatása kapcsán a jelenükön túlmenően a jövőjüket próbáljuk meg felrajzolni egy két részes epizódban.
picture

Jenből sosem lehet elég

Olvasási idő: < 1 p
Miközben a világ jegybankjai folyamatosan szigorítanak a monetáris kondícióikon, ezzel szemben a Bank of Japan kitartóan élénkít, és mindent megtesz, hogy a „kamat” nevű szörnyeteg véletlenül se szállhasson újra partra a szigeteiken. Mit tudnak, amit más nem?