A dollár a mi devizánk és a ti problémátok – 1. rész

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A világ gazdaságilag meghatározó országaihoz hasonlóan a világ legfontosabb devizáinak is története, és történtük – történelmük által formált karaktere van. A devizák karaktere pedig sok esetben eltér az adott ország, vagy országok csoportjának karakterétől, ahol egyébként az adott deviza a hivatalos fizetőeszköz.

A világ legfontosabb devizái az elmúlt hetven évben egészen rendkívüli dolgokat mesélnek el annak, aki értő módon figyeli őket. Egymással folyamatos kölcsönhatásban lévő, egymásba fonódó történetük mögött mindig kirajzolódik egy időről – időre változó, mégis jól definiálható jellem.

Kovács Krisztiánnal, a Concorde üzletfejlesztési igazgatójával és Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával a devizák történetének bemutatása kapcsán a jelenükön túlmenően a jövőjüket próbáljuk meg felrajzolni egy két részes epizódban.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Jenből sosem lehet elég

Miközben a világ jegybankjai folyamatosan szigorítanak a monetáris kondícióikon, ezzel szemben a Bank of Japan kitartóan élénkít, és mindent megtesz, hogy a „kamat” nevű szörnyeteg véletlenül se szállhasson újra partra a szigeteiken. Mit tudnak, amit más nem?

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.