Jenből sosem lehet elég

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Japánban évtizedek óta a mennyiségi lazítás nem rendkívüli intézkedés, akut válságmenedzsment, hanem a normál működés része, ahogy a negatív kamat, a költségvetés praktikusan direkt jegybanki finanszírozása, a részvénypiac direkt támasztása is az. Az árszínvonal békeidőben állandóan a defláció szélén billeg, és még most, amikor az Egyesült Államokban és Európában 8-9 százalékos infláció van, most is éppen csak belekarcol a megcélzott 2 százalékba a fogyasztói árindex.

Sokáig úgy tűnt, hogy a modell, a jegybankpénzből pumpált eladósodás terhére végzett üzemszerű költségvetési élénkítés hiába fenntarthatatlan józan ésszel gondolkodva, működik. Csakhogy ősszel, aztán még inkább az orosz-ukrán háború kitörése után lendületesen elkezdett gyengülni a jen.

Kovács Krisztiánnal és Móró Tamással ezúttal a korábban csodaszámba ment, most stressz alá kerülő japán monetáris politikáról beszélgettünk.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Csodaszámba ment, most stressz alá került a japán monetáris politika

A japánok sokszor a józan észnek ellentmondó gazdasági döntéseket hoztak, de ezek valamiért mégis működtek, most azonban úgy tűnik, hogy kezd szorítóba kerülni a rendszer.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.