Jöhet a kriptopiac nagy feltámadása?

Az elmúlt napokban a részvénypiacokkal párhuzamosan a kriptopiac is konszolidálódni tudott. Sőt, a bitcoin (BTC) napi grafikonján egy visszaigazolt csökkenő trendből való kitörést is láthattunk, ami alapján az alap forgatókönyv egy visszateszt, majd egy elbizonytalanító volatilitási időszak után emelkedés.

picture

A geopolitikai feszültségek és jegybanki szigor nagy része már benne van az árban. Az elmúlt egy hónapban a „Sell the rumor, buy the news” időszakát éltük. A rossz hírek nagy része kijött. Erre spekulálva a kockázatvállalóbb befektetők újra elkezdték venni a kriptopiacot.

BTC/USD napi árfolyam kitörés
BTC/USD napi árfolyam kitörés

Ez a lelkesedés visszarepítheti a BTC-t a heti kereskedési csatornájának tetejéhez, ami 68 200 dollár (USD) környékén van. Tavaly ősszel a befektetők nagy reményeket fűztek a BTC körüli még nem teljesen köztudott fejleményekhez, mint pl. a Schnorr-aláírások és taproot. A fejlesztések fő célja az volt, hogy egyszerűbbé, biztonságosabbá és így gyorsabbá tegyék a BTC rendszert, ami köztudottan lassúnak számított más PoS blockchain technológiákkal, például a Solanával szemben.

EZ A VÁRAKOZÁS VÉGÜL IS EGY SELL THE NEWS EFFEKTUS VOLT, A TAPROOT HÍREK JELÖLTÉK KI A BTC NOVEMBERI CSÚCSÁT.

Innen, az elmúlt két hónapban, a kriptopiac kivégzése következett. Tehát kétségtelen, hogy az emelkedési forgatókönyvnek sok, még mínuszban ülő befektető örülne. Amennyiben eljutunk odáig (ami nem lesz könnyű), sok befektető fejében máris felvetődhet a kérdés, hogy a következő lépcső a már sokszor beharangozott 100 ezer dolláros bitcoin lesz-e? Habár nem szeretek ennyire előreszaladni előrejelzésekkel, különösen nem a kriptopiacon, most kivételesen mégis megkockáztatnám a kijelentést, hogy nem, nem lesz idén sem 100 ezer dolláros bitcoin. Miért?

AZÉRT, MERT A TRADICIONÁLIS RÉSZVÉNY-KÖTVÉNY PIACOKON EGY VOLATILIS, NEHÉZ ÉVRE SZÁMÍTOK.

Az elmúlt másfél év precedens nélküli giga monetáris és fiskális expanziója után tudjuk, hogy mindenhol szigorítás van kilátásban. Ez még mindig expanziót jelent, csak ennek mértéke csökken. Ilyen időszakban a múltban is tudtak emelkedni a részvénypiacok, csak a volatilitás nőtt meg, illetve a részvényszektorok teljesítményében történt szerepcsere. Egy ilyen évben a befektetők már elkezdik kivonni a veszélyesebb, volatilisebb befektetéseikből a pénzt, és inkább biztosabb, magasabb kamatkörnyezetben (is) jól teljesítő részvények irányába súlyozzák át portfóliójukat.

picture

Sebestyén Balázs: Itt valami nagyon forradalmi dolog történik

Mai vendégünk Sebestyén Balázs rádiós és televíziós műsorvezető, akivel többek között kriptodevizákról, a blockchain technológiáról, a kripto bányászatról és sok minden másról beszélgettünk.

Ez az átsúlyozási folyamat nem lineáris és ebből kifolyólag megenged még néhány szép pillanatot a techszektornak és a kriptónak is,

DE PONT EZEK A SZEKTOROK VANNAK A LEGNAGYOBB VESZÉLYBEN 2022-BEN.

Ebből kifolyólag már az is nagy bravúr a BTC-től ha visszaküzdi magát a kereskedési csatornája tetejéhez. Ennek közelében nem a 100 ezres árfolyamon, hanem már az eladáson gondolkodnék a kriptobefektetéseket illetően.

BTC/USD heti. Vissza a trendcsatorna tetejéhez?
BTC / USD heti

(A cikk először a Forbes.hu oldalán jelent meg 2022. február 9-én. Borítókép: , forrás: Getty Images)

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

Bitcoin őrület El Salvadorban

Olvasási idő: 2 p
El Salvador a világon elsőként engedélyezte idén szeptemberben a bitcoint hivatalos fizetőeszközként. A történetet még megfejeli, hogy Nayib Bukele, a kis közép-amerikai ország elnöke állami pénzből kereskedik a kriptodevizával.
picture

A Solana és a harmadik generációs blockchain hozhatja el a Bitcoin végét?

Olvasási idő: 5 p
Jelenleg is folyik a szakmai vita arról, hogy milyen jövő elé néz a blockchain technológia, milyen felhasználási területei vannak és lesznek, kell-e, és ha igen, hogyan lehet majd szabályozni ezt a piacot. Ugyanakkor ennél egy sokkal hangosabb vita is zajlik arról, hogy melyik coin mennyit ér.
picture

500.000 dolláros árfolyamnál veszek majd bitcoint

Olvasási idő: 7 p
2018-ban 10.000 dollárra becsültem a bitcoin egyensúlyi árfolyamát, most 25.000-35.000 dollár közé becsülöm. Jelenleg nem tartok bitcoint a portfóliómban, de ha tovább emelkedik az árfolyam, előbb-utóbb bekerülhet. Az alábbiakban megindokolom, miért.