Lesz-e újra üzemanyag ársapka?

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az elmúlt hónapokban újra elindult felfelé az olaj ára. Ez a hazai benzinkutaknál is egyre több embernek okoz ismét rosszkedvű perceket. Mi áll az áremelkedés hátterében, mire számíthatunk a következő egy évben, lehet-e hazánkban megint üzemanyag ársapka, és egyáltalán meddig kell még foglalkoznunk nekünk embereknek ezzel a kőolaj nevű folyadékkal?

Mai adásunkban ezekről a kérdésekről beszélgetett Vidovszky Áron, a Concorde privátbanki vezetője Gyurcsik Attilával, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatójával és Gaál Gellérttel, a Concorde vezető elemzőjével.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Meddig emelkedhet az olaj ára?

A napokban 130 dollár felett is járt a Brent jegyzése. Hogy néz ki most a globális olajpiac, meddig emelkedhet az olaj ára és milyen hatásai lehetnek az importtilalomnak? Gaál Gellérttel, a Concorde vezető részvényelemzőjével beszélgettünk.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Vigyázó szemetek az olajpiacra vessétek!

Olvasási idő: 2 p
Az orosz-ukrán háborúban a ki fárad el előbb játék most talán a legvalószínűbb. Ebbe a várakozásba csúszik bele a jövő évi amerikai elnökválasztás, az oroszok szempontjából pedig rossz hír lenne egy demokrata elnöki győzelem.
picture

Az energiaválság titkos nyertesei

Olvasási idő: 3 p
A Trafigura fél éves profitjáról kihívás obszcén szavak nélkül beszélni. Legfőképpen akkor, ha azt szétosztanánk az ott dolgozó emberek között, akik mind a cég részvényesei, és így jogosultak is arra. Minden munkavállaló 1,6 milliárd forintot vihetne haza fél év után, amiből 1 milliárd már meg is érkezett a számlájukra.
picture

Jöhet a benzinkutak bosszúja

Olvasási idő: 4 p
A magyar üzemanyag-kiskereskedelmi piac már nem ugyanaz, mint az ársapka bevezetése előtt volt. A túlélő kisebb kutak pénzügyileg meggyengültek, tovább csökkenthet a létszámuk. Mindebből a verseny csökkenése és relatíve magasabb árkörnyezet következik.