Meddig emelkedhet az olaj ára?

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az olajár már február 23-án is a 100 dollárt közelítette, ami a korábban jellemző 80 dollár körüli szinthez képest is nagy emelkedés volt. Aztán a február 24-ét követő napokban – mióta tart az orosz-ukrán háború – erről a szintről is még 30 dollárt emelkedett és a felvétel készítésének időpontjában 130 dolláron állt a Brent jegyzése.

Mi várható ezek után, hogy néz ki a globális olajpiac, milyen hatásai lehetnek az importtilalomnak? Erről beszélgettünk Gaál Gellérttel, a Concorde vezető részvényelemzőjével.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint Youtube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

AZ ADÁSBAN ELHANGZOTT ÁBRÁK:

00:30 A Brent árának alakulása

Brent olaj árának alakulása

02:50 és 06:20 Kőolaj- és földgázexport
Orosz kőolaj- és földgázexport

10:40 Iráni kitermelés
Iráni olaj kitermelés

23:30 A termelés visszaállása
Orosz olaj- és kondenzátum-export

38:20 Az energiaárak megugrása recessziót okoz
Az energiaárak megugrása recessziót okozhat

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.