Az ajtónkon dörömbölő robotok

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Olyan elementárisan erős vállalati előrejelzés, mint amit az Nvidia tett közzé május 24-én este a gyorsjelentése kapcsán, talán még nem volt a tőzsdei történelemben. A cég következő negyedévre vonatkozó árbevételi előrejelzése több mint 50 százalékkal haladta meg az akkor érvényes piaci konszenzust. Az ok természetesen a mesterséges intelligencia térnyerésének villámgyors mivoltában keresendő. Az Nvidia piacvezető adatközpont megoldásaira végtelen kereslet van napjainkban azért, mert de facto a számítási kapacitásért folytatott világháború zajlik napjainkban a legnagyobb technológiai behemótok között. Bő egy héttel az USA ötödik legnagyobb vállalatának riportja után egyre inkább úgy érezhetjük magunkat, hogy a robotok már az ajtónkon dörömbölnek.

Mai adásunkban az Nvidia vállalati történetén és aktuális stratégiáján keresztül mutatjuk be azt az új technológiai forradalmat, ami éppen a szemünk előtt zajlik. A beszélgetésben Móró Tamás, a Concorde vezető stratégája és Jónap Richárd a Concorde részvénypiaci stratégája vesz részt Vidovszky Áron, a Concorde privátbanki vezetőjének társaságában.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Szétveri-e a mesterséges intelligencia az inflációt?

Mai adásunkban 2023-as év hátralévő részére vonatkozó egyik legfontosabb kérdéséről beszélgettünk Móró Tamással és Jónap Richárddal, hogy a mesterséges intelligencia várható rohamos térnyerése miként alakíthatja át a munkaerőpiacot.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Minden idők egyik legkiválóbb gyorsjelentése

Olvasási idő: 3 p
Brutálisat ugrott az Nvidia árbevétele, ami arra utal, hogy a mesterséges intelligencia térnyerése minden bizonnyal gyorsabban fog lezajlani, mint azt sokan jelenleg gondolják. A legjobb megoldást az új MI-rendszerek építéséhez az Nvidia kínálja.
picture

Ma már mindenki az AI-ról beszél, nem a metaverzumról

Olvasási idő: 2 p
A ChatGPT-vel sokak szemében vált az AI valós technológiai jövőképpé, amellyel érdemes és kell is foglalkozni. A vállalatok sorra hagynak fel a metaverzummal kapcsolatos projektjeikkel, a Meta azonban hosszú távon továbbra is lát benne fantáziát.
picture

Elon Musk: Az infláció elleni küzdelem élharcosa

Olvasási idő: < 1 p
A mostanság zajló közgazdasági viták egyik legfőbb kérdése továbbra is az, hogy tartósan lecsökkenhet-e az inflációs nyomás a világban az előttünk álló hónapokban. Az egyes jegybankok szigorodó monetáris politikája mellett van az üzleti élet csúcsán egy olyan szereplő, aki nagyon sokat tett az elmúlt hónapokban, az infláció ellen.