Szétveri-e a mesterséges intelligencia az inflációt?

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Nem gondoltuk, hogy az első érdemi hírek ennyire gyorsan fognak érkezni a világ vezető vállalatainak a részéről azzal kapcsolatban, hogy a mesterséges intelligencia várható rohamos térnyerése miatt átalakítják a HR tevékenységüket. Csak három cégnevet említve, a Microsoftot, az IBM-et és a Teslát, ahol gyökeres változások zajlanak a munkavállalók egészével vagy egy részével kapcsolatban.

Emiatt nekünk is muszáj feltennünk magunknak a 2023-as év hátralévő részére vonatkozó egyik legfontosabb kérdést, hogy vajon szétveri-e a mesterséges intelligencia az inflációt? Mai adásban erről beszélgettünk Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával és Jónap Richárddal, a Concorde részvénypiaci stratégájával.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Elon Musk: Az infláció elleni küzdelem élharcosa

A mostanság zajló közgazdasági viták egyik legfőbb kérdése továbbra is az, hogy tartósan lecsökkenhet-e az inflációs nyomás a világban az előttünk álló hónapokban. Az egyes jegybankok szigorodó monetáris politikája mellett van az üzleti élet csúcsán egy olyan szereplő, aki nagyon sokat tett az elmúlt hónapokban, az infláció ellen.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

A mesterséges intelligencia korában a tökéletlen lesz az új versenyelőny

Olvasási idő: 3 p
Az elmúlt években nem egymással kell már versenyeznünk nekünk embereknek a munkaerőpiacon, hanem egyre reménytelenebb harcot vívunk mi emberek a gépekkel az élet egyre több területén. Hogy lehet majd megnyerni az emberek figyelméért vívott versenyt a gépekkel szemben?
picture

Kettétépte a tőzsdét a mesterséges intelligencia, már kezdenek látszani a nagy nyertesek

Olvasási idő: 4 p
A mesterséges intelligencia térnyerése nemcsak magasabb munkanélküliséget és alacsonyabb inflációt hozhat, hanem a monopolizáció is tovább erősödhet, a nagyobb cégek ugyanis jobban és gyorsabban építhetnek rá versenyelőnyt. Ezt árazza is már a piac.
picture

Egy jó kérdés néha fontosabb, mint a válasz!

Olvasási idő: 2 p
A Microsoft OpenAI nem váltja ki a tanulást, nem helyettesíti a tudást. Viszont a tanítást minden bizonnyal gyökeresen megváltoztatja, pont úgy, ahogy azt az internet tette a maga korában.