Van előnye is annak, hogy drága lett az élelmiszer

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A lakosság a drágulás hatására az olcsóbb élelmiszerekre váltott, állapította meg egy korábbi podcastunkban Turcsán Tünde, a GfK Piackutató Intézet munkatársa. Ez volt a kiindulópont mai adásunkban is, ahol arra kerestük a választ, hogy mindez jelenthet-e akár esélyt is arra, hogy a táplálkozási szokásainkat alapjaiban gondoljuk újra. Ha mindennek az árát jobban meg kell néznünk az üzletekben, talán kicsit azt is átgondoljuk, mit is viszünk be nap mint nap a szervezetünkbe, és az infláció a túlfogyasztásnak is gátat szabhat.

Bartha Ákos élelmiszerbiológussal és táplálkozáskutatóval, valamint Nagy Bertalannal, a Concorde privátbanki üzletfejlesztési vezetőjével beszélgettünk.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

 

AUDIO FORMÁTUM:

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Elszabadult árak: mit lép a lakosság?

Régóta ismert tény, hogy ha a hirtelen emelkedő inflációval nem tudnak lépést tartani a bérek, az megváltoztatja vásárlási szokásainkat, mert csökken azok vásárló ereje, azaz a lakosság egy része szegényedni kezd. Magyarországon jelenleg ez történik.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Feloldhatatlan ellentmondások a mezőgazdaságban? – Beszélgetés Raskó Györggyel

Olvasási idő: < 1 p
A technológia és a klímaváltozás drámai módon alakítja át a mezőgazdaságot és élelmiszer termelést. Lehet, hogy a jövő orosz csodafegyvere nem a szénhidrogének vagy a hiperszonikus rakéta, hanem a mezőgazdaság lesz?
picture

Az élsportban már csodát tett a helyes táplálkozás

Olvasási idő: 2 p
Vajon milyen szokásokat vehet át egy átlagember a profi sportolóktól? Várhatjuk-e azt, hogy az élsport anti-aging forradalma átterjed az előttünk álló években az erre fogékony lakosságra? Jön-e a megfelelő egészségügyi önrész befizetésén alapuló lakossági élethosszítási forradalom?
picture

Kiút a táplálkozási tévhitek útvesztőjéből!

Olvasási idő: < 1 p
Ahhoz képest, hogy az ember néha úgy érzi, a csapból is az egészséges étrend, a mozgás fontossága, és a különböző diéták folynak, valahogy mégis egyre rosszabbak a statisztikáink. De miért? Bartha Ákos táplálkozáskutatóval és élelmiszerbiológussal beszélgettünk.