Feloldhatatlan ellentmondások a mezőgazdaságban? – Beszélgetés Raskó Györggyel

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az energiaárak alakulásáról sokat írtunk a Concordeblogon és foglalkoztunk több podcast epizódban. Éppen ezért mai adásunkban a mezőgazdaság globális problémáiról és ennek kapcsán a hazánk előtt álló kihívásokról beszélgettünk Raskó György agrárközgazdásszal.

Néhány évvel ezelőtt még hajlamosak voltunk elhinni a fejlett világ állampolgáraiként, hogy a 2020-as évtized legfontosabb problémája kis túlzással az lesz, hogy mit csinál az Amazon, a Google vagy a Meta (korábbi nevén Facebook) az adatainkkal. 2022 azonban rávilágított, hogy messze nem ezek a Föld lakosságának legnagyobb kihívásai, még a fejlett országokban sem.

A valóság az, hogy több száz, illetve több ezer éves múltra visszatekintő problémákat sem tudunk globális szinten megfelelően kezelni, úgymint a növekvő energia igényünk kielégítését és 8 milliárd ember biztonságos élelmiszerellátását.

A beszélgetés további résztvevői: Jaksity György, a Concorde alapítója és igazgatóságának elnöke, valamint Bukta Gábor, a Concorde részvényelemzője.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

AUDIO FORMÁTUM:

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.