Elszabadult árak: mit lép a lakosság?

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Régóta ismert tény, hogy ha a hirtelen emelkedő inflációval nem tudnak lépést tartani a bérek, az megváltoztatja vásárlási szokásainkat, mert csökken azok vásárló ereje, azaz a lakosság egy része szegényedni kezd. Magyarországon jelenleg ez történik. De hogy a gyakorlatban ez mit jelent, arról nem sok információnk volt eddig.

Mai adásunkban Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával Turcsán Tündét, a GfK Piackutató Intézet FMCG üzletág vezetőjét kérdeztük arról, hogy felméréseikben mit látnak az elmúlt hónapokban a lakosság megváltozott fogyasztási szokásaival kapcsolatban.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Jóval drágább lesz idén a szeretet ünnepe

Olvasási idő: 2 p
A mézeskalács közel dupla annyiba kerül, mint négy évvel ezelőtt, a töltött káposzta drágulását fékezni tudta a hatósági áras sertéshús. A karácsonyi vacsora jobban drágult, mint az ajándékozás.
picture

Így ugrottak meg az élemiszerárak

Olvasási idő: < 1 p
Néhány hete írtunk arról, hogy a gabonaárak drasztikus emelkedése akár az arab tavaszhoz hasonló lázongásokhoz is vezethet. De nem csak a gabonapiacon látunk hasonló folyamatokat és nem is csak a háború vezetett idáig.
picture

Ennivaló infláció

Olvasási idő: 3 p
Egyetlen merész ugrás csak, hogy eszünkbe jusson a Jelenések könyve apokaliptikus látomásának figyelmeztetése.