Afganisztán után: felkészül Tajvan?

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az afganisztáni eseményekkel kapcsolatban egyre többen teszik fel a kérdést, hogy 20 év konszolidációs próbálkozás és 1.000 milliárd elköltött dollár után végül miért pont most döntött úgy az Egyesült Államok, hogy kivonul az országból és magára hagyja a szélsőséges iszlám félkatonai szervezet szorongatásában élő afgán népet.

Ennek kapcsán az is sokakban felmerül, hogy mire számíthatnak a jövőben azok az országok, amelyek valamilyen módon jelenleg is élvezik az Egyesült Államok katonai, gazdasági és politikai támogatását. Hogyan változhat a közeljövőben az USA külpolitikája és mik lehetnek a legmeghatározóbb következményei a világgazdaságra?

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Kovács Krisztián, üzletfejlesztési igazgató és Móró Tamás, vezető stratéga

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google, Youtube és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

picture

Hát mi baj lehet?! Például egy tajvani válság

Egyelőre a járvánnyal kapcsolatos uralkodó narratíva a győzelmi jelentések szokásos elemeiből áll és a globális fiskális és monetáris stimulus is teljes erővel dübörög, hát mi baj lehet?! Pedig bizony lehet és ha már lesz, jó eséllyel olyasmi lesz, amire senki nem gondolt, például egy ronda tajvani válság lehetőségére.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

A Merkel-korszak véget ért, a hidegháború elkezdődött

Olvasási idő: 11 p
Az elkövetkező szűk egy évben az EU politikai működésmódjában alapvető változások indulhatnak el. A változások lehetősége mögött több, speciálisan nyugat-európai technikai tényező is van, a következmények viszont ezzel együtt döntő hatást gyakorolhatnak a keleti tagállamok mozgásterének alakulására.
picture

Társadalompolitikai fordulat vagy végjáték – Az Egyesült Államok Trump után

Olvasási idő: 5 p
Azt már tudjuk, hogy a 2020-as amerikai elnökválasztás a történelem szemétdombjára hajította a hivatala viselésére minden józan és tisztességes mérce szerint alkalmatlan és méltatlan Donald Trumpot, de mi várható az Egyesült Államokban az idős Joe Biden elnöksége során: társadalompolitikai fordulat vagy végjáték?
picture

USA-Kína hidegháború – lassan előtérbe kerül a főhadszíntér

Olvasási idő: 5 p
Az Egyesült Államok és Kína között évek óta zajló hidegháború mellékhadszíntereinek híreiről sokat hallottunk a kezdetektől fogva, a nemzetközi rend alakításáért vívott küzdelem legforróbb pontja azonban csak néhány hónapja kezd a súlyának megfelelő figyelmet kapni.