Földbe állt az Aston Martin

picture

Aston Martin a tőzsdei bevezetése nem lett túl sikeres

Ha valami egyedit árulsz, prémium felárral, akkor nagy baj nem lehet, gondolhatta az Aston Martin. A Ferrari sikerén felbuzdulva a patinás angol márka is a tőzsdére lépett 2018-ban. Az egyetlen különbség, hogy míg az olasz telivér 2016-os tőzsdei bevezetése óta 40 euróról 140 euró magasságába repítette a Ferrari részvényeket, addig a James Bond autóját is szállító márka orral fúródott a földbe. Az Aston Martin részvény árfolyamának kevesebb, mint egy év alatt sikerült negyedelődnie, 19 fontról 4,5-re szakadt be.

Ekkora esés után várható lenne egy korrekció, azonban

  • az eszkalálódó kereskedelmi háború,
  • a nehézségekkel küzdő autó szektortól való félelem
  • és az őszi brexit

szele elfújhatja a fordulatot az árfolyamban.

picture

Boris Johnson nem blöfföl

Az egyetlen prudens megoldás az, ha mindenki egy október 31-én, megállapodás nélkül bekövetkező brexittel számol alapforgatókönyvként. Johnson tárgyalási pozíciója rosszabb, mint May-é volt, az EU-27-ek oldaláról nézve pedig nála rosszabb miniszterelnök pedig már nem jöhet.

(Fotó: Boris Johnson egy a brit zászló színeire festett Aston Martinnal Tokióban még külügyminiszterként. Forrás: Boris Johnson/Twitter)

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

Az autógyártók a legjobbat várják és a legrosszabbra készülnek a Brexit kapcsán

Olvasási idő: 2 p
A miénkhez hasonló cégeknek nem segít a tervezésben a Brexit körüli bizonytalanság – kommentálta a Nissan friss döntését: mégsem az angliai üzemben készül majd egy európai piacra szánt új modell. Az autóipar nemcsak a gyártásból vonulhat vissza, az értékesítési számok is esnek Angliában.
picture

Ingatlanpiac: van jó kiszállási lehetőség

Olvasási idő: 2 p
Öt év ingatlanpiaci bumm után elrakni a nyerőt és visszavonulni kicsit egy 4,95%-os hozamú termékben, a pénz egy kisebb részét a likvid tőzsdén befektetni jó alternatíva lehet.
picture

Vegán disznóvágás - Beyond Meat sikere

Olvasási idő: 5 p
Végtelen kereslet és nagyon szűk kínálat: ez volt az egyik összetevője a Beyond Meat részvényárfolyam egekbe emelkedésének. A tulajdonosok nem tudták megvárni az ígért 180 napos moratórium végét, és egy kivételes helyzetre hivatkozva eladtak részvényeikből.