Kihalhat-e egy 50 milliós ország száz év alatt?

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Dél-Korea olyan demográfiai mélyrepülésen ment keresztül az elmúlt 5-10 évben, ami teljesen precedens nélküli az amúgy súlyos demográfiai problémákkal küzdő fejlett világban is. Így 2024-ben már nem Japán és Olaszország a világ ijesztő példája a bezuhanó születésszámra és a villámgyorsan öregedő társadalomra, hanem Dél-Korea.

Mai adásunkban ennek a dél-koreai demográfiai katasztrófának az okait vizsgálja meg Vidovszky Áron, a Concorde privátbanki vezetője Jónap Richárddal, a Concorde részvénypiaci stratégájával, szélesebb globális kontextusba helyezve az ottani problémákat.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Itt az állatorvosi ló: egy igazi demográfiai katasztrófa

Olvasási idő: 5 p
A dél-koreai demográfiai válság messze a legsúlyosabb. Eddig semmilyen intézkedéscsomag nem tudta megállítani az összeesőben lévő születésszámot. A helyzet immár nagyon súlyos.
picture

Annyian vannak, mint a kínaiak?

Olvasási idő: 3 p
A kínai gazdaság méretének és szerkezetének drámai átalakulása az életmódot és a kultúrát, a fiatalok jövőképét és az élettel kapcsolatos várakozásait sem hagyta érintetlenül.
picture

Valóban kinőttük a Földet?

Olvasási idő: < 1 p
Kell valamit találnia az emberiségnek arra, még ha nem is bővülne a fogyasztásban résztvevők száma, hogy mit kezd azzal a hitetetlen léptékű és mértékű ökológiai terheléssel, amit jelen pillanatban a fogyasztói társadalom a bolygónak okoz.