Valóban kinőttük a Földet?

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Gyakran merül fel a kérdés tudományos körökben és mindennapi beszélgetések során, hogy hány embert bír el a Föld? Itt rendkívül változatosak a számok, de nagyjából konszenzusosnak tűnik, hogy akárhányat is bír el, hamarosan 10 milliárdan leszünk így vagy úgy.

Arról viszont lényegesen kevesebb szó esik, hogy a teljes népesség hány százaléka él viszonylagos jólétben, amit globális középosztálynak szoktunk nevezni, hiszen ennek a rétegnek a bővülése az ökológiai lábnyoma miatt, valószínűleg fontosabb is az emberiség túlélése szempontjából, mint a népesség száma.

Erről és sok minden másról beszélgettünk Jónap Richárddal, az Accorde Alapkezelő portfóliómenedzserével.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google, Youtube és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

TINA és a fokozódó globális nyugdíjmegtakarítási válság

A demográfiai krízisben lévő fejlett világ nyugdíjmegtakarítói mostanra veszítették el a lehetőségüket végleg arra, hogy állampapír segítségével őrizzék meg nyugdíjmegtakarításaik vásárlóértékét. Ez pedig a részvénypiacok felé tereli a befektetőket. Megszületett TINA.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.