A drága egyre drágább lesz, az olcsó egyre olcsóbb

picture

Miért ne működne továbbra is a befektetésekben, ami 30 évig működött? Azért, mert a világ is jelentősen megváltozott. Ma már a gazdaságban nem a legfontosabb szempont, hogy hol a legolcsóbb termelni, közben a fejlett világ elöregedőben, az olcsón elérhető szabad munkaerő fogytán, mindez pedig jelentősen módosítja a képletet a befektetések terén is.

Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója a Millásreggeliben arról beszélt, hogy egy volatilisebb világra kell felkészülni, és eljött az aktív alapkezelés ideje.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

Mi lesz a várva várt recesszióval?

Olvasási idő: 2 p
Ha az Egyesült Államok munkaerőpiaca az idei évben eddig látott egészséges tendenciákat mutatja fel, akkor korai bármilyen recessziótól tartani.
picture

Van jobb megoldás, mint a készpénz és a betét?

Olvasási idő: 4 p
Ha az állampapírhoz hasonlóan értékpapírokban gondolkodunk, de nem szeretnénk napi szinten a befektetésünkkel bajlódni, akkor ennek egyik legegyszerűbb módja, ha befektetési alapba tesszük a pénzünket.
picture

Az értékalapú befektetés halott és élvezi!

Olvasási idő: 3 p
Az értékalapú befektetés lényege, hogy olcsón kell venni, és nem mellesleg drágán eladni, mert hosszú távon csak ez számít. A gond csak az, hogy az elmúlt közel tizenhat évben nem igazán lehetett ezzel pénzt keresni.