Fontos mérföldkő a Concorde Podcast életében

picture

Érdekes történetek jól – nagyjából így lehet összefoglalni annak az online szemináriumnak a fő üzenetét, amit a BBC volt rádiósaiból podcasterekké átvedlett szakemberei tartottak az érdeklődők számára 2020 végén arról, hogy milyen is egy jó podcast. Minket a Concorde-ban akkor már egy ideje foglalkoztatott a céges podcast elindításának a gondolata, a szeminárium pedig ennek újabb lökést adott.

Több mint 25 év tőkepiaci tapasztalattal a hátunk mögött pontosan tudtuk, hogy érdekes történetekből nem lesz hiány, sőt inkább az lesz a kérdés, hogy a brutális ütemben átalakuló tőkepiacon mit válasszunk majd ki időről időre az érdekesnél érdekesebb témák közül.

A kérdés így csak a „jól” kérdése maradt, itt pedig két dologra támaszkodhattunk: kollégáink közel 30 éves szakmai múltjára, és energiájára.

ARRA, HOGY HA JÓ ENERGIÁKKAL, SZAKSZERŰEN MESÉLJÜK EL AZ ÉRDEKES TÖRTÉNETEKET NAGYOT NEM HIBÁZHATUNK.

A kezdő csapat gyorsan összeállt, és 2021 április 7-én az Archegos sztorival el is indult a Concorde Podcast. Azóta 260 adásunk ment le a különböző podcast csatornákon, melyek elkészítésében összesen 21 kollégánk és 51 vendég szakértő vett részt, most pedig elértük az egymillió letöltést is, ami fontos mérföldkő a podcast életében.

picture

Az Archegos sztori - Concorde Podcast

Napok óta egy családi vagyonkezelő tevékenysége tartja izgalomban a tőkepiac szereplőit világszerte. Az Archegos Capital nevű family office szinte a semmiből, egy pillanat alatt lett ismert és hírhedt.

Hűséges hallgatóinknak egyet ígérhetünk: a következő 260 adást is hasonló energiákkal és szakszerűséggel fogjuk elkészíteni, és abban is biztosak vagyunk, hogy a témák sem lesznek kevésbé érdekesek.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

Az öregek nem engedik a fiatalokat a húsosfazékhoz

Olvasási idő: < 1 p
Az Egyesült Államok két és fél évszázados történelmében most először fordul elő olyan helyzet, hogy egy átlagos 25-30 éves fiatal szegényebb annál, mint amilyen helyzetben a szülei voltak ugyanilyen idősen. Ez a körülmény egyébként hellyel-közzel a teljes fejlett világban fennáll.
picture

Kutyavilág luxuskivitelben

Olvasási idő: < 1 p
Kis kedvenceinkhez való megváltozott hozzáállásunkkal együtt a kisállattartás korábban soha nem látott méretű üzlet lett világszerte. Ennek az üzletnek a luxus szegmense pedig elképesztő vállalkozásokat hív életre napról napra.
picture

Egy kőgazdag pici sziget tragikus története

Olvasási idő: < 1 p
A mai adásunkban virtuális csendes-óceáni utazásra indulunk, a hely, amelyet felkeresünk Nauru mindössze 21 négyzetkilométeres szigete. Kevés erősebb sztori létezik a közgazdasági könyvekben Naurunál az úgynevezett nyersanyagátok jelenségéről.