Az Archegos sztori – Concorde Podcast

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Napok óta egy családi vagyonkezelő tevékenysége tartja izgalomban a tőkepiac szereplőit világszerte. Az Archegos Capital nevű family office-szal ugyanis az történt, hogy hatalmas tőkeáttételes pozíciókat tartott jól ismert tőzsdei cégekben és az őket hitelező bankok margin call-jai után nem tudták biztosítani a pótfedezeteket. Emiatt a bankoknak kényszerlikvidálást kellett végrehajtaniuk a piacon.

A különböző részvénypozícióik likvidálása után pedig olyan cégek, mint a ViacomCBS vagy a Discovery rövid idő alatt piaci értékük felére zuhantak. Így lett hirtelen ismert és hírhedt szinte a semmiből, egy pillanat alatt a Bill Hwang nevű ember által alapított cég.

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Móró Tamás

TARTSON VELÜNK!

Bármi, ami a műsorban elhangzik a munkatársak és a műsorban résztvevők magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával. A műsor kizárólag szórakoztató jelleggel készült, és nem minősül értékpapírok jegyzésére, vásárlására vagy eladására történő felhívásnak, befektetési tanácsadásnak, továbbá befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek, melyek bármikor megváltozhatnak. A műsorban elhangzott adatokra, előrejelzésekre és információkra a piaci viszonyok változása hatással lehet, ezért azok pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde Csoport, illetve a műsor készítői semmilyen felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. kizárólagos szellemi tulajdona, jogi védettség alatt áll.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.