Nem baleset, hanem megatrend: mindent felforgathat az USA-elnökválasztás

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Hét hónap múlva eljön az idei év egyik legfontosabb pillanata, november elején elnökön választanak az Egyesült Államokban. A fogadóirodák egyre inkább Donald Trumpot favorizálják, de még mindig rengeteg a bizonytalanság ezzel a kiemelt politikai eseménnyel kapcsolatosan.

A mai adásunkban Jónap Richárd, Kovács Krisztián és Móró Tamás ennek a 2024 novemberi amerikai elnökválasztásnak a kulcsfontosságú aspektusaival foglalkoznak. Joe Biden vagy Donald Trump esetleg valaki más? Mik lehetnek a társadalmi, gazdasági, kereskedelempolitikai és tőkepiaci kihatások?

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

picture

Klasszis 2024 – Támogassa az Accorde Alapkezelőt!

A Privátbankár.hu Klasszis díjátadón idén tizenegyedik alkalommal díjazzák a hazai befektetési alap piacon szereplő alapkezelő cégek és szakemberek teljesítményét. Támogassa szavazatával az Accorde Alapkezelőt és munkatársait, Gyurcsik Attilát és Tunkli Dánielt!


Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Szeretne Ön Trumpnak dolgozni? Jelentkezzen még ma!

Olvasási idő: 4 p
Trump győzelme esetén tömegeket eresztenének szélnek a közigazgatásban. A terv mögött polgárháborús logika áll, és sokkal nagyobb rombolást tud véghezvinni, mint néhány ostoba elnöki intézkedés.
picture

Hiába a jó makroadatok, Biden nem lett népszerűbb

Olvasási idő: < 1 p
Nem áll jól Joe Biden a tavaszi kampányidőszakra ráfordulva: miközben a gazdasági mutatók korrektek, a munkanélküliségi ráta pedig a valaha mért legalacsonyabb, a választók ezt nem értékelik.
picture

Az amerikai választási év ismét megmutatja: nem a tények számítanak, hanem az érzékelés

Olvasási idő: 4 p
Az erőteljes nyilvános személyiség kialakítása nehézségeket jelentett Biden számára, de kezdetben tudatos koncepció is lehetett a visszafogottság mögött. Mostanra viszont ez már inkább hátránynak tűnik.