A kereskedés hét fő bűne

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A tőkepiaci tevékenység során elkövethető hibák száma nagyon magas. Ahogy a száz évvel ezelőtt tevékenykedő csúcs spekuláns, Jesse Livermore fogalmazott, a hibacsalád nagyon népes és mindig felbukkan egy addig ismeretlen rokon. Egyénre válogatva mindenki számára vannak a hibalehetőségek között minősített kategóriák, ezek a főbűnök.

Mai adásunkban Vidovszky Áron, a Concorde privátbanki vezetője és Jónap Richárd, a Concorde részvénypiaci stratégája egy hét főbűnből álló listát mutatnak be szubjektív besorolás alapján.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Van élet a tőzsdén egy 94 százalékos bukó után is

A mai adásban Jónap Richárddal, a Concorde részvénypiaci stratégájával egy hátborzongató gyógyszergyártói üzleti modell felemelkedése és bukása kapcsán mutatjuk be Bill Ackman pokoljárását. De ami még fontosabb, az ezután következő megtisztulása és diadalmenete.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Mit tanulhatsz kereskedőként a Miami Heat hidegrázós sikeréből?

Olvasási idő: 5 p
Mit tanulhatunk kereskedőként a Miami Heat hidegrázós sikeréből? Nagy hasonlóság az élet két területén az, hogy mind a sportban, mind pedig a kereskedés során el kell kerülni a játékosuralmat.
picture

A tőzsdei kereskedés hét főbűne

Olvasási idő: 5 p
A kereskedési tevékenységben rengeteg önsorsrontó mechanizmust alkalmazhatunk, és szinte végtelen a száma az önmagunk ellen elkövethető bűnöknek. Vannak ezek között főbűnök is, amelynek a listája mindenkinél máshogy néz ki.
picture

Puma a ketrecben – avagy az érzelmek és a tőzsdei kereskedés

Olvasási idő: 5 p
A tőzsdei kereskedés során nagyon fontos az érzelmek megfelelő kontrollálása. A rossz időben és rossz helyen kirobbanó érzelmeink ugyanis kíméletlen károkat tudnak okozni a kereskedési teljesítményünkben.