Üzletelni vagy harcolni? Üzletelni ÉS harcolni!

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A következő évtized globálisan legfontosabb kérdései között egészen biztosan dobogós az amerikai–kínai viszony. És mint minden ilyen kapcsolatnak, ennek is több szintje van. Az amerikai és az európai gazdasági élet legfelsőbb szintjén pedig érdekes dolgok történtek mostanában. Mindkét kontinens leggazdagabb embere, Elon Musk és Bernard Arnault lényegében egymásnak adták a kilincset a legfelsőbb kínai vezetők hivatalaiban. Mi lehet a hatása és mi lehet a hátterében ennek a nagyon markáns gazdasági közeledésnek?

Erről beszélgetett Móró Tamás, a Concorde vezető stratégája és Kovács Krisztián, a Concorde üzletfejlesztési igazgatója, Vidovszky Áron, a Concorde privátbanki vezetőjének társaságában.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Kína nem befektetés, hanem trade

Sok évtizedes töretlen fejlődés után rájár a rúd Kínára is, elég csak a hermetikusan lezárt megalopoliszokra, a gyengülő jüanra vagy az amerikai tőzsdén lévő kínai cégek potenciális kiárazódására gondolnunk. Mai adásunkban a kínai tőkepiac lehetséges irányairól beszélgettünk.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Kínában a digitális deviza sem lesz választás kérdése?

Olvasási idő: 3 p
Az, hogy az Alipay-nek és a WeChat-nek lényegében kötelezővé tették a digitális jüan beépítését az alkalmazásaikba, egyes nagyvárosokban pedig a lakosságot digitális jüan formájában adott ajándékpénzzel igyekeztek rávenni a megoldás használatára, egyértelműen megmutatja, hogy itt komoly és politikai természetű célkitűzések vezetik a szabályozó kezét.
picture

Hát mi baj lehet?! Például egy tajvani válság

Olvasási idő: 5 p
Egyelőre a járvánnyal kapcsolatos uralkodó narratíva a győzelmi jelentések szokásos elemeiből áll és a globális fiskális és monetáris stimulus is teljes erővel dübörög, hát mi baj lehet?! Pedig bizony lehet és ha már lesz, jó eséllyel olyasmi lesz, amire senki nem gondolt, például egy ronda tajvani válság lehetőségére.
picture

USA-Kína hidegháború – lassan előtérbe kerül a főhadszíntér

Olvasási idő: 5 p
Az Egyesült Államok és Kína között évek óta zajló hidegháború mellékhadszíntereinek híreiről sokat hallottunk a kezdetektől fogva, a nemzetközi rend alakításáért vívott küzdelem legforróbb pontja azonban csak néhány hónapja kezd a súlyának megfelelő figyelmet kapni.