Búcsúzunk a Credit Suisse-től

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Hogyan jutott el egy alapvetően jól tőkésített, túlszabályozott bank oda, hogy a legnagyobb versenytársa “fillérekért“ felvásárolhassa? Melyik a jobb modell, a koncentrált, egyre kevesebb intézménnyel működő bankrendszer vagy a sok szereplős, versenyző modell?

Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Gyurcsik Attilával, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatójával.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Itt van újra 2008?

A mai adásban arról fogunk beszélni mennyiben más az európai bankrendszer mint az Egyesült Államokbeli. Vidovszky Áron beszélgetőpartnerei Le Phuong Hai Thanh, a Concorde elemzési vezetője és Móró Tamás, a Concorde vezető stratégája.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Lehet még egy váratlan hatása a Credit Suisse csődjének

Olvasási idő: 4 p
Apróbb részletnek tűnhet, de hosszú távon jelentős változást hozhat a banki ügyfelek és a bankrészvények tulajdonosai számára egyaránt a Credit Suisse több mint 16 milliárd dollár összegű AT1-es kötvényének leírása. A probléma megértéséhez fontos elsőként megérteni, hogy mik is ezek a kötvények.
picture

A monetáris szigorítás bizalmi válságot szült

Olvasási idő: 6 p
Eluralkodott a pánik a bankpiacon, így egyre többen sürgetik a pénzintézetek kötelező likviditási tartalékaival kapcsolatos szabályok szigorítását. A kérdés nemcsak az amerikai bankok esetében kerül elő, hanem a már most sokkal szigorúbb szabályozási környezetben működő európai bankoknál is.
picture

Lesz-e újabb rendszerszintű bankválság?

Olvasási idő: 4 p
Nem valószínű. Az elmúlt napok eseményeit azonban igenis érdemes kicsit számokkal is megmagyarázni, tarkítani. Egy dolog azonban fontos tanulság: a hitelesség és reputáció kulcsfontosságú, amely a valós pénzügyi helyzet és tőkésítettség felett áll.