Itt van újra 2008?

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A március 15-ei podcast adásunkban azt beszéltük át , hogy hogy vezetett a jegybanki padlógáz – padlófék monetáris poiltika és a lazább felügyeleti szabályozás a Silicon Valley Bank csődjéhez.

A mai adásban pedig arról fogunk beszélni Le Phuong Hai Thanh-nal, a Concorde elemzési vezetőjével és Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával mennyiben más az európai bankrendszer mint az Egyesült Államokbeli.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

A világon körbekergetett infláció és a szilícium-völgyi bankcsőd

A 2022-ben elindított kamatemelési ciklussal a vezető jegybankok nem titkolt szándéka volt, hogy hamarabb csináljanak reálhozamot, minthogy egy csontváz kiborulna a szekrényből. Nem igazán sikerült ez, az elmúlt napokban már komoly áldozatot szedett az agresszív monetáris szigorítás azzal, hogy a Silicon Valley Bank állami szanálásra szorul. Mégis hogy jutottunk el idáig?

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

40 milliárd dollárról nullára: a likviditásbővítés áldozata

Olvasási idő: 4 p
Az SVB csődje egy alaptételt ismét megerősített: a gazdaság természetes működési modellje a buborékok kialakulása, majd kidurranása, az extremitásra való hajlam, majd ennek korrekciója.
picture

A Credit Suisse remélhetőleg nem a következő Lehman Brothers

Olvasási idő: 2 p
Nincs semmi gond a bank tőkehelyzetével, írta a svájci pénzintézet vezérigazgatója a dolgozóknak szóló nyugtató levelében. Ekkor kezdett mindenki aggódni.
picture

Tényleg jó a bankoknak a kamatemelés?

Olvasási idő: 3 p
A magasabb kamatok alacsonyabb hitelnövekedéshez is vezetnek, ráadásul az eszközminőség romlását okozzák. Felmerül tehát a kérdés: tényleg jó a bankoknak a kamatemelés?