Strandbüfé infláció

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az infláció szó 2021-ben világszerte a legkomolyabb témák között van immár nemcsak a gazdasági médiában, hanem a családi ebédeken és a baráti sörözéseknél is.

Az emberek világszerte az élet megdrágulását érzékelik, ami viszont messze nem pusztán az idei esztendő újdonsága, hanem hosszú évek óta velünk van. Ez a drágulás sokkal jobban érzékelhető a strandbüfékben, ahová 9-10 hónapnyi szünet után szoktak visszatérni az emberek és ilyenkor szembesülnek közel egy év árváltozásaival. Sokszor azonban nehéz az infláció szót rámondani a strand és más helyek „étlapjainak” megdrágulására, mert közben a felkínált ételek is dinamikusan változnak.

Magasabb minőségű összetevőktől lesz drágább és magasabb fedezetű étel. És ez a folyamat nemcsak a strandokon, vagy a hüttékben zajlik le. Miről kell beszélnünk ebben az esetben, strandbüfé inflációról, élményinflációról vagy a középosztály globális kifacsarásáról?

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Móró Tamás és Jónap Richárd

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google, Youtube és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

A testarossa-metamorfózis és az aprés-ski élményinfláció

Ahogy megyünk bele a 2021-es őszbe a magamfajta sírajongó egyre jobban reménykedik abban, hogy az idei szezon merőben más lesz, mint a 2019/2020-as és a 2020/2021-es. Ennek a fényében jöjjön most egy tanulságos inflatorikus történet a csodás alpesi hegyek világából.


picture

Ennivaló infláció

Egyetlen merész ugrás csak, hogy eszünkbe jusson a Jelenések könyve apokaliptikus látomásának figyelmeztetése.


picture

Észre sem vesszük, pedig az infláció már régen elszabadult

Minden figyelő tekintet a fogyasztási cikkek piacára ragadt, csak a pénznek nem szólt még senki, hogy neki is ott lenne a helye. A pénz viszont már évekkel ezelőtt úgy döntött, inkább máshol csinál inflációt: a befektetési eszközök piacán.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.