Mesterségesen gerjesztett ritkaság

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az elmúlt évtizedben a világgazdaság egészére jellemző korlátlan jegybanki pénzpumpa gazdasági hatásairól mindenki rengeteget beszél, így mi is. Mostanában főleg arról, hogy ennek hatására a világban lesz-e végül infláció vagy sem.

De arról szinte alig esik szó, hogy milyen társadalmi hatásai és egyéb különleges mellékhatásai lettek ennek az elmúlt bő évtizedes jelenségnek, és hogy mára miként jutottunk el az úgynevezett mesterségesen gerjesztett ritkaságokhoz.

Erről az izgalmas témáról beszélgettünk Jónap Richárddal, az Accorde Alapkezelő portfóliómenedzserével.

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Jónap Richárd

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google, Youtube és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK ÉS EPIZÓDOK:

picture

TINA és a fokozódó globális nyugdíjmegtakarítási válság

A demográfiai krízisben lévő fejlett világ nyugdíjmegtakarítói mostanra veszítették el a lehetőségüket végleg arra, hogy állampapír segítségével őrizzék meg nyugdíjmegtakarításaik vásárlóértékét. Ez pedig a részvénypiacok felé tereli a befektetőket. Megszületett TINA.

picture

Nyugdíjat vagy unokát? - avagy monetáris politika hatásai

Generációs világháborút okozhat a jegybankok politikája: minden idők egyik legkomolyabb vagyoni átcsoportosítása történt meg az elmúlt tíz évben az idősebb generációk javára, és a fiatalabb generációk kárára. Százmilliós fiatal tömeg érzi a fejlett világban teljesen kilátástalannak napjainkban a saját lakáshoz való hozzájutást.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

A tőkepiac találkozása a közösségi médiával

Olvasási idő: < 1 p
Régebben azt mondtuk, hogy amikor már a háziasszonyok is részvényeket vesznek, a profiknak akkor kell eladniuk és jól is működött. Ez a megfigyelés évtizedeken keresztül jól működött, de ami az elmúlt másfél évben történt a tőkepiacokon, az egész egyszerűen nyugdíjba küldte ezt a több évtizedes tőzsdei bölcsességet.
picture

Meddig drágulnak még az építőanyagok?

Olvasási idő: < 1 p
Rengetegszer hallani mostanság, hogy milyen hihetetlen mértékben drágultak meg az építőanyagok itthon és a világban, de szinte alig esik szó az ok-okozati összefüggésekről. Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával beszélgettünk az áremelkedés mozgatórugóiról és lehetséges következményeiről.
picture

A home office dilemma - Concorde Podcast

Olvasási idő: < 1 p
A munkaerőpiacon bő egy éve minden a home office-ról szól. De míg egy éve az volt a kérdés, hogy hogyan lehet megbirkózni a 100 százalékos távmunkával, jelenleg arról szól a diskurzus világszerte, hogy miként nézzen ki a munkavégzés a pandémia visszaszorítása után.