Meddig drágulnak még az építőanyagok?

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Rengetegszer hallani mostanság, hogy milyen hihetetlen mértékben drágultak meg az építőanyagok itthon és a világban, de szinte alig esik szó az ok-okozati összefüggésekről.

  • Melyek a valós mozgatórugói ezeknek az áremelkedéseknek?
  • Mi a szerepe ebben a folyamatban a koronavírusnak?
  • Mik lehetnek a lehetséges következmények?

Ezeket a kérdéseket válaszoltuk meg néhány kevésbé ismert szálat is felgöngyölítve Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával.

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Móró Tamás

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google, Youtube és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

picture

Észre sem vesszük, pedig az infláció már régen elszabadult

Minden figyelő tekintet a fogyasztási cikkek piacára ragadt, csak a pénznek nem szólt még senki, hogy neki is ott lenne a helye. A pénz viszont már évekkel ezelőtt úgy döntött, inkább máshol csinál inflációt: a befektetési eszközök piacán.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

Mikor vegyek eurót a nyaralásomhoz? Lehet még ennél is olcsóbb az euró?

Olvasási idő: < 1 p
Az elmúlt hetekben jelentős forinterősödést tapasztaltunk, de kérdés, hogy lehet-e még ennél is olcsóbb az euró? És ha igen, mi köze van ennek az inflációhoz és a Magyar Nemzeti Bank által múlt héten eszközölt kamatemeléshez?
picture

Infláció, újra nálam

Olvasási idő: < 1 p
Bő két éve még azon értetlenkedett a világ, hogy a végtelen pénzpumpa ellenére sem alakult ki infláció, de végül 2021-re azért csak sikerült összehozni. Az egyedüli kérdés, mennyire marad tartós és van-e valami teendője a jegybankoknak.
picture

„Ki tudja megint mikor jön egy ilyen?” – Beszélgetés Gerendai Károllyal

Olvasási idő: < 1 p
Legújabb epizódunkban a Sziget Fesztivál alapítójával, a magyar kultúrális élet egyik legmeghatározóbb alakjával, Gerendai Károllyal beszélgettünk. A koronavírus által okozott világjárvány az Ő életét is gyökerestül forgatta fel, az elmúlt 14 hónap tapasztalatait pedig velünk osztotta meg.