A tőkepiac találkozása a közösségi médiával

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Régebben azt mondtuk, hogy amikor már a háziasszonyok is részvényeket vesznek és már az elsősorban általuk fogyasztott sajtótermékekben is a részvényekről szólnak a híradások, a profiknak akkor kell eladniuk. Ez a megfigyelés az amerikai tőkepiacokról került át hozzánk pontosan azért, mert évtizedeken keresztül jól megmutatta, hogy hogyan alakulnak ki a tőzsdei mániák. De ami az elmúlt másfél évben történt a tőkepiacokon, az egész egyszerűen nyugdíjba küldte ezt a több évtizedes tőzsdei bölcsességet.

Hogy ebben milyen szerepe volt a közösségi médiának, a vadonatúj fintech újdonságnak számító kereskedési applikációknak, valamint a végtelen pénzpumpának, és a koronavírus okozta otthonlétnek, és hogy mi lehet ennek az egésznek a következménye, arról Jónap Richárddal, az Accorde portfóliómenedzserével és Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával beszélgettünk.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google, Youtube és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK ÉS EPIZÓDOK:

picture

A globális adrenalin-hadsereg anomáliája

Adrenalin-hadseregen azt a sok tízmilliós fiatal befektetőréteget értjük, amely a koronavírus-világjárvány alatt kezdett el tőzsdézni. És az ő stílusuk nagyon más, mint bármely korábban ismert tőkepiaci szereplő által alkalmazott harcmodor.

picture

Zsebuniverzum - Concorde Podcast

Immár több mint egy évtizede egy komplett virtuális univerzum költözött be a zsebeinkbe. Az okostelefon áldás és átok egyszerre. Egyre inkább érthető, hogy New Yorkban vagy San Franciscoban miért tud egy képernyő coach 250 dolláros óradíjat elkérni.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.