Bitcoin: hatalmas buborék?

picture

Buborék vagy sem avagy mi várható a bitcoin-tól?

A Deutsche Bank januári befektetői felmérésében a megkérdezettek 89 százaléka szerint a pénzügyi piacok buborékot fújnak, buborékban vannak, kinek hogyan tetszik.

A megkérdezettek szerint az amerikai technológiai szektornál nagyobb buborékban csak a bitcoin van. A nap ábráját a The Block nevű híres kripto oldaltól szereztük. Az ábrák azt mutatják, hogy egyre jobban koncentrálódik a figyelem a kriptóra, és már az influenszerek is beszálltak az üzletbe. Mindenkinek van felesleges párszáz dollárja az állam által adott ajándék csekkekből az USA-ban. Meg Ázsiában. Meg Európában. Ki tudja ez az érdeklődés hol áll meg?

A TRENDEK ÉS MÁNIÁK ÁLTALÁBAN TOVÁBB TARTANAK TÉRBEN ÉS IDŐBEN, MINT AZT T=0-BAN GONDOLNÁNK.

A buborékokat kiáltók valószínűleg nem találkoztak azzal a méltán híres állítással, hogy mindaddig nem tudjuk, hogy buborékban vagyunk, míg az ki nem pukkan. A Bank of America havi alapkezelői felmérése szerint a bitcoin long a leginkább túlzsúfolt pozíció napjainkban. Talán csak egy hiba van ezzel, az alapok 95 százaléka nem tarthat kripto eszközöket. Vajon mi alapján nyilatkoztak az alapkezelők, ha nincs is pozíciójuk?

Következtetés: piaci tetőt és mélypontot vizionálgatni és egyáltalán ezen agyalni elég komoly energiapazarló tevékenységnek tűnik. A blokklánc technológia végtelen lehetőséget nyit a pénzügyi piacok számára, de ez egy következő és talán hosszabb blogbejegyzés témája.

Az ábra jól mutatja, hogy a bitcoinra manapság milyen nagy a fókusz.
Forrás: The Block

(Címlapkép: az amerikai technológiai szektornál nagyobb buborékban csak a bitcoin van, forrás: Shutterstock)

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

A bitcoin megérkezett

Olvasási idő: 6 p
Ebben a cikkben egyáltalán nem lesz szó arról, hogy tulajdonképpen mi is az a bitcoin, mik is azok a kriptodevizák. Nem spekulálunk, hogy miért esik vagy emelkedik az áruk. Pusztán a tényt rögzítjük: a bitcoin már vitathatatlanul pénz és rendelkezik a pénz bizonyos funkcióival.
picture

Az Apple és a Tesla az új bitcoin

Olvasási idő: 5 p
A fiatalabb generáció már nagyrészt a technológiában gondolkozik napjainkban. Legfőképpen az olyan technológiai cégekben, amelynek applikációit megtalálja az iPhoneján. Számukra az Az Apple és a Tesla lett az új bitcoin.
picture

Digitális aranyláz: a bitcoin és társai

Olvasási idő: 6 p
Pénznek nem elég hatékony, aranytartaléknak nem elég szilárd, államok és piaci szakértők is ellentmondásosan fogadnak a jövőjéről.