Ezért (is) a világ legdrágább cége az Apple

picture

Rejtőzködő spekuláns barátom szerint elég gáz a világra nézve, hogy ez a leginkább „hot topic” tech újítás. Talán igen, talán nem. Az instatársadalom egyik legfontosabb eszköze szerintem nem az iPhone, hanem a fülhallgató. Volt előtte a zsinóros, mindenki láthatta, hogy megteheti az ember, van iPhone-ra pénz, nem csak „a béna Samsung Galaxyra”. Most van a zsinór nélküli, ez is látható, de nem is képzelnénk, hogy miket tud! Kizárja a világ zaját, a nem kívánt elemeket. Ha hozzánk szólnak vagy mi beszélünk valakihez, egyből elhalkul. W. O. W.!! De tényleg, öt éve csodálkoztunk, hogy minek veszi meg az Apple Dr.Dre-től a beats fülhallgatót. Egy fülhallgató márkát!? Lássuk az ábrán mit hozott ki belőle a világ legdrágább cége:

Az Airpod bevételei hihetetlen mértékben szárnyalnak évről évre duplázzák az eladásokat úgy, hogy közben az Airpod füles ára 150 dollártól indul.

Forrás: Kevin Rooke, Twitter

AZ AIRPODS NAGYOBB BEVÉTELT GENERÁL, MINT A SPOTIFY + A TWITTER + A SNAPCHAT + A SHOPIFY EGYÜTT.

Az Apple tetőzni látszó telefoneladásai mellett a hordható eszközök szerepe egyre jelentősebb. 2019 harmadik negyedévében már „csak” 33.4 milliárd dollár volt a 2018-as 36.8 milliárd után a bevétel a telefonokon, míg a hordható eszközök és kiegészítők – az Apple TV-t is és az otthonhoz kapcsolódó eszközöket is ideértve – csak 6.5 milliárd dolláros bevételt generáltak, de ez több mint 50 százalékos emelkedést jelent.

2017-ben becslések szerint – nincs rá hivatalos adat – 15 milliót adott el a cég ebből a fülesből, 2018-ban 35 milliót. Darabját 150 dollárért! 2019-ben várhatóan 60 millió körül lesz az értékesítés – miközben a legújabb modell őszi bemutatójakor hetekig kellett várni a szállításra a minden cupertinói képzeletet is meghaladó keresletnek köszönhetően.

Mi ebben a zseniális? Az, hogy már nem 150, hanem 200 dollárba kerül egy Airpod, a legújabb, a legmenőbb pedig 250-be. Na ezért a világ legdrágább cége az Apple. Növekvő kereslet, növekvő árak mellett. És mit tartogat 2020? Nyilván életre kel a fülhallgató, talán saját operációs rendszert kap, gondolom már 300 dollárért és 100 millió darabban.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

2 billió 363 milliárd dollár – Az Apple és a Microsoft elképesztő együttes tőkepiaci értéke

Olvasási idő: 3 p
A két cég együtt többet ér, mint a teljes német tőzsde. Többet ér, mint teljes szektorok az amerikai tőzsdén – és olyan szektorokról beszélünk, mint az energetika vagy az ingatlan. A döbbenetes értéket mutatjuk néhány összevetésben.
picture

Az Apple szárnyalásának háttere

Olvasási idő: 4 p
Luxusmárka, a vártnál is jobb negyedéves jelentés, évek óta stabil, nagyon erős értékesítés – az Apple részvények árának emelkedése mögött azonban egy csendes duopólium is feltűnik: az Apple és Warren Buffet csak az idén több mint 300 millió részvényt vásároltak, az Apple 2013 óta saját részvényei negyedét tűntette el a piacról.
picture

300 millió dollár nyereség – naponta

Olvasási idő: < 1 p
Hány perc kell a Google-nek és az Apple-nek, hogy megkeressen egymillió dollárt? A világ legnagyobb profitját termelő cégnek, a Saudi Aramco-nak kevesebb mint öt, de azért a techóriások is kényelmesen beférnek a top10-be.