Argentína: a beteljesületlen ígéretek földje

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Argentína bő 100 évvel ezelőtt a világ 7. leggazdagabb országa volt. Fantasztikus természeti adottságokkal rendelkezik ez a 30 magyarországnyi, de jelenleg is csak 47 milliós lakosságú, virágzó kultúrával és fejlett mezőgazdasággal rendelkező ország. Ahelyett, hogy Dél Amerika egyik gazdaságilag is vezető országa vált volna belőle, amely akár a nemzetközi színtéren is tényező lehetne, az elmúlt 50 éves történelmében lezajlott politikai válságok és gazdasági baklövések sorozataként Argentína végül nem tudta bejárni a számára lehetőségként adott gazdasági pályát.

Jaksity György, a Concorde alapítója és igazgatósági elnöke és Tunkli Dániel, az Accorde Alapkezelő befektetési igazgatója azt vizsgálják mi ment félre abban az országban, ami sok minden más mellet a világ legzseniálisabb labdarúgóit és legkiválóbb vörös borait adta a világnak, és azt is megbeszélik, hogy mik a legfontosabb tanulságai az argentin – sajnos rossz – példának más országok számára.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Argentína: a hiperinfláció réme

Olvasási idő: 2 p
Ekkora infláció Latin-Amerikában aránylag ritkának számít és a tapasztalat azt mutatja, hogy évekbe telik ledolgozni egy ilyen mértékű árszintemelkedést.
picture

A vad angyal első epizódja

Olvasási idő: 4 p
Több mint hat hónapnyi kormányzás után úgy tűnik, hogy az anarchokapitalista gazdaságpolitikában hívő új elnök tényleg egy angyal eljövetele a befektetők számára. De vajon sikerrel járhat?
picture

Argentína példája mutatja, hogy ostoba környezetben csak ostobán lehet kormányozni

Olvasási idő: 4 p
Argentína hosszú próbálkozás után végül levonva a tanulságot, a lehető leghivatalosabban alkalmatlannak nyilváníthatja magát a saját deviza kibocsátására, a saját devizára épülő pénzügyi rendszer működtetésére.