Remekül kezdte az évet a Nyomda

A tavalyi rekord eredményeket követően az idei első negyedévet is erősen kezdte az Állami Nyomda. Jelentős növekedést tudott elérni az egy évvel ezelőtti bázishoz képest, árbevétele 59 százalékkal 17,8 milliárd forintra bővült, egy részvényre jutó eredménye pedig megnégyszereződött, 137 forintot ért el.

picture

A kiemelkedő eredmények főként az export árbevétel növekedésből fakadtak, azon belül is kiemelendő a vállalat angolai projektje, amely az év hátralévő részében is meggyőző eredményeket szállíthat. A Nyomda az árbevételének 96 százalékát szerezte a stratégiai szegmenseiből, míg az export értékesítés aránya elérte az 59 százalékot. A negyedév során megemelkedett költségek továbbra is beépültek az eladási árakba, emellett az afrikai projekt magas megtérülésének köszönhetően a vállalat eredménytermelő képessége tovább növekedett.

picture

Még mindig erős a Nyomda, további exportpotenciál a láthatáron

Rendkívül erős évet zárt tavaly az ANY Biztonsági Nyomda. Az inflációkövető állampapírok magas hozamai a jövőben jelentősen csökkenhetnek, amikkel szemben a Nyomda kiemelkedő alternatívát jelent.

A második negyedév árbevételét a nyáron megrendezett európai parlamenti, valamint önkormányzati választások nyomtatványainak a leszállítása várhatóan tovább fogja erősíteni.

Az első negyedévben látott marzsokat érdemes fenntartásokkal kezelni, aminek az eredményeként kitartunk a márciusban közzétett eredményvárakozásaink mellett, ahol a 2024-es évre 65 milliárd forintos árbevételt, 10 milliárd forintos EBITDA-t és 353 forintos egy részvényre jutó eredményt prognosztizáltunk.

A jelenleg látható kimagasló részvényár-emelkedés hatására ajánlásunkat vételről semlegesre (tartásra) módosítjuk, mivel a részvényárfolyam felértékelődési potenciálja jelenleg 10 százaléknál kevesebb a célárunkhoz képest, amit változatlanul 4015 forinton hagytunk. Fontos kiemelni, hogy a részvényárfolyam még tartalmazza az egy részvényre jutó osztalék 261 forintos összegét, amit a vállalat júliusban fog kifizetni részvényeseinek, így az osztalékkal korrigált – elméleti – célárunk 4276 forint.

Véleményünk szerint az agresszív árfolyam-emelkedés ellenére a vállalat kiemelkedő osztalékpolitikája és exportnövekedési sztorija továbbra is egy vonzó alternatívává teszi a Nyomdát régióban.

(Borítókép: Állami Nyomda, forrás: Róka László)

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.