Ha megelőzöd a másodikat, hányadik leszel?

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Jelenleg az Nvidia a harmadik legértékesebb amerikai cég. Még. Lehet, hogy mire megjelenik ez az adás, már az Apple-t megelőzve a második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező egyesült államokbeli tőzsdei vállalat lesz.

Amikor egy cég hirtelen nő ilyen nagyra, annak van egy sor érdekes tőkepiaci és egyéb vonzata is. Legutóbb a mindenki által ismert, elektromos autókat gyártó és ikonikus alapítóval rendelkező Tesla értéke ötszöröződött meg rövid idő alatt, akkor egy rendkívül nagy közösségi média hype is kialakult a cég köré. De mi történik akkor, amikor az átlagember számára láthatatlan és érthetetlen chipeket gyártó vállalat nő meg ennyire úgy, hogy ráadásul a chipjeit nem is ő gyártja, hanem egy tajvani cég?

Az Nvidiával kapcsolatos eseményekről beszélgetett Vidovszky Áron, a Concorde privátbanki vezetője Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Nvidia, a szemünk előtt játszódó gazdaságtörténelem

Olvasási idő: 2 p
Lehet játszani a számokkal, de ami tisztán látszik az az, hogy az Nvidia 2023-as és 2024-es éve maga az előttünk játszódó tőzsde- és gazdaságtörténelem.
picture

Az AI-sztori és a malacperselyhatás

Olvasási idő: 4 p
Az amerikai részvénypiac és annak vezető részvényei a kifulladásnak sok jelét mutatták az elmúlt másfél-két hónapban, ám a széles piac szintjén még nyoma sincsen a legkisebb korrekciónak sem.
picture

Ilyen furcsa mozgásokat 24 éve nem láttunk a piacon

Olvasási idő: < 1 p
Az Nvidia és a Bitcoin árfolyama mindössze két hónap alatt nagyjából duplázódott, de más erős sztorik is vannak már 2024-ből még úgy is, hogy csak az idei év egyötöde telt még el. Vajon mánia-e az, amit látunk?