Concorde a Balaton körül 2.0

"Találkozunk jövőre!" – így zárult a 2023-as UB-beszámoló, hiszen kétség sem merült fel, hogy ezt a kalandot újra át szeretnénk élni. Így tehát a tavalyi év sikerére való tekintettel, idén is elhatároztuk, hogy 13 fős futó csapatunkkal ismét megmérettetjük magunkat az Ultrabalatonon. Az első év tapasztalataival gazdagodva, ugyanakkor lelkesedésünket megőrizve vágtunk bele a 211 km-es távba.

picture

Május 4-én 15:00 órakor rajtoltunk el Balatonfüreden, majd 20 órával és 45 másodperccel később itt futottuk le az utolsó métereket közösen, ezzel stílusosan 45 percet javítva a tavalyi év 20 óra 45 perces idején. A csapat is látványosan kibővült, a futókhoz két autós és tíz biciklis kísérő is társult, így 25 fővel küzdöttünk az összes szembejövő akadállyal, és örültünk együtt minden sikernek.

A megnövekedett létszámunkkal a logisztika is egyre nagyobb fejtörést okozott, de Gyurcsik Attila csapatkapitányunk időt és energiát nem sajnálva görnyedt a végtelen sorosra duzzadt Excel táblák felett, hogy minden a lehető legoptimálisabban meg legyen tervezve. Pontosságát hűen tükrözi, hogy az általa kalkulált 20 órás köridőnktől, csupán 45 másodperccel tértünk el, ami még belefér a hibahatárba.

picture

Concorde a Balaton körül

Az idei évben első alkalommal képviseltettük magunkat az Ultrabalatonon, melyen 13 fős csapatunkkal vágtunk neki a 211 kilométeres távnak, hogy 20 órával és 45 perccel később közösen fussunk be a célba.

Talán kissé szentimentálisnak hat, de ezt az élményt szavakkal nehezen lehet visszaadni, így érkezzen inkább a képes beszámoló!

A felkészülés alatt, főleg az erre a célra létrehozott chaten bátorítottuk, motiváltuk egymást, de egy hármashatárhegyi ráhangolódó csapatfutást is sikerült összehoznunk, ami igen tanulságosnak bizonyult a Margit-szigeten szocializálódott kollégáknak.

Elérkezett a május 4-e és Zánkán összegyűlve igyekeztük kiélvezni a rajt előtti jó időt, illetve elkezdtük szigorúan feltölteni a glikogénraktárakat. Ebéd után Gyurcsik Attila csapatkapitányunk tartotta meg az általános eligazítást, és bátorított minket az előttünk álló kihívásra.

A 15:00 órai balatonfüredi rajtra együtt álltunk fel, ahol végre a nagyközönség előtt is debütált a sokak által megdicsért csapatpólónk, ami nem csak vizuális élményt nyújtott, de a későbbiekben praktikumot is jelentett egymás megtalálásához.

A rajt után kettévált az északi és a déli csapat, az északiak visszatértek Zánkára, a déliek meg sem álltak Balatonszárszóig, ahol biztos, ami biztos alapon folytatódott a tésztaparti.

A közös chat végig izzott a verseny ideje alatt. Érkeztek a váltófotók, folyamatosan nyomon követtük egymást.

Éjjel-nappal, töretlen lendülettel, és a tavalyi létszámhoz képest megduplázott biciklis kísérettel.

Az egyéni részidők megosztásával is motiváltuk egymást. A versenyhelyzet és a drukk volt, akiből a legjobb idejét vagy épp a leghosszabb lefutott távját hozta elő.

A befutóra már felszabadult mosolyok közepette álltunk fel Balatonfüreden, majd az utolsó pár méteren együtt húztuk be a csapatot.

„YoUB never run alone” – az idei év szlogenje nagyon jól leírja, hogy mit is jelent ez a megmérettetés így csapatban. Amikor az adott szakaszon küzdünk a sötéttel, meleggel, hideggel, térdfájással, savasodással, dehidratáltsággal vagy épp az energiazselé gyomormegzavaró hatásával, átlendít az érzés, hogy egy egész csapat együtt szurkol értünk, velünk.

A beszámolót Borda Gábor szavaival zárnám, aki talán a hangzatos marketingszlogennél is jobban foglalta össze, hogy mi az oka annak, hogy immár másodszor rajthoz álltunk, és ami miatt jövőre sem hagynánk ki az Ultrabalatont:

Ez a rendezvény arról szól, hogy együtt vagyunk jól érezzük magunkat, szeretjük egymást, és vállvetve küzd idős és fiatal, szép és még szebb, sportos és még sportosabb a közös célért…és senkit nem hagyunk az út szélen, együtt küzdünk 20-56 évesek.

Ultrabalaton 2024 résztvevők

Futók: Baldauf Sarolt, Berke Dániel, Bukta Gábor, Borda Gábor, Dávid Gyula, Dr. László Csaba, Fekete Ákos, Gyurcsik Attila, Hegedűs Ákos, Izsó Ferenc, Juhász Áron, Kokas Norbert, Veverán Mónika

Segítők: Berke Zita, Győri Veronika, Horváth Krisztián, Horváth Szofi, Kokas-Makhándi Noémi, Mári Gábor, Menyhárt-Török Adél, Mezei Magdolna, Nagy Bertalan, Tabányi Mónika, Tunkli Dániel, Vida Zoltán

TALÁLKOZUNK JÖVŐRE! 🙂

(A beszámolót Baldauf Sarolt készítette. Köszönet a fotókért Menyhárt-Török Adélnak.)

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.