Concorde a Balaton körül

picture

Az idei évben első alkalommal képviseltettük magunkat az Ultrabalatonon, melyen 13 fős csapatunkkal vágtunk neki a 211 kilométeres távnak.

A felkészülési időszak, illetve a verseny előtti hét bőven tartogatott izgalmakat. Adódtak személyi cserék, sérülések, lebetegedések, logisztikai gondok, de Gyurcsik Attila csapatkapitány állandó derűvel és pozitívan tervezte újra ezredszerre is a menetrendünket.

Május 6-án 18:00 órakor rajtoltunk el Balatonfüredről és 20 óra 45 perccel később ugyanitt futottunk be közösen a célba. Ami kitöltötte ezt az időt a megtett kilométereken túl: sajgó lábak, végtelen lelkesedés, alváshiány, szurkolás és egymás támogatása.

Az első alkalom tapasztalatlanságaiból adódóan bőven vontunk le tanulságokat a jövőre nézve, de ha valamiben egyetértettünk az az, hogy ezt jövőre is meg kell ismételni.

Mivel egy kép többet mond ezer szónál, így a bevezető után következzen a képes beszámoló.

A sikeres futáshoz szükséges szénhidrát bevitelt a szombati tésztapartival alapoztuk meg. Illetve a csapatszellemet is erősítette a közös ráhangolódás.

Concorde Ultrabalaton futás

18:00 órakor indult a csapat, a rajtnál a legifjabb csapattaggal.

Concorde Ultrabalaton futás első induló

A verseny applikációjában valós időben követhettük nyomon egymást, illetve azt is láttuk, ha valaki eltévedt a kijelölt úthoz képest.

Concorde Ultrabalaton futás app követés

Hajnal 3:00-kor is őszinte volt a mosolyunk.

Concorde Ultrabalaton hajnali fotó

Segítőink éjjel-nappal lesték a kívánságainkat, és ügyeletben virrasztva vártak minket étellel-itallal és sok kedves szóval.

Concorde Ultrabalaton futás segítők

Az egyéni részidők folyamatos megosztásával is motiváltuk egymást. Látszott, hogy mindenki erőn felül teljesít és egymásért futunk.

Concorde Ultrabalaton részidők

A motiválás talán túl jól is sikerült, a kalkulált időhöz képest sokat gyorsult a csapat. Így történhetett meg, hogy Balatonszárszón a hajnali kávé csendjét megtörte egy

Basszus nekem 10 perc múlva futnom kell!

felkiáltás, majd egy egészen Szemesig elhallatszó autó gázfröccse.

Vasárnapra megérkezett a nyár, így a futóinknak különösen nagy segítség volt, hogy a szerencsés véletleneknek köszönhetően egy új biciklis kísérőt igazolt a csapatunk, aki a tűző napon, majd a zivatarban haladó kollégák frissítésében tevékenyen részt vett.

Concorde Ultrabalaton futás biciklis segítő

Őszinte és hatalmas mosoly a befutó kolléga elindítása előtt…

Concorde Ultrabalaton befutó

…és egy kevésbé őszinte a beérkezés után.

Concorde Ultrabalaton futás befutó

Az elmaradhatatlan csapatképek.

Concorde Ultrabalaton csapatképek

Ultrabalaton 2023 résztvevők

Futók: Borda Gábor, Dr. László Csaba, Gyurcsik Attila, Veverán Mónika, Baldauf Sarolt, Dávid Gyula, Gaál Gellért, Bukta Gábor, Juhász Áron, Fekete Ákos, Jászai Beatrix, Kokas Norbert, Kokas-Makhándi Noémi

Segítők: Győri Veronika, Berke Zita, Mezei Magdolna, Horváth Szofi, Jónap Richárd

Találkozunk jövőre!

Concorde Ultrabalaton  ajándék

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.