Tesla: van-e még innen lejjebb?

picture

Valamivel két évvel ezelőtt a Tesla többet ért, mint a világ összes többi nagyobb autógyára együtt. A piac nem kedvezett a szektornak az elmúlt időszakban, a Tesla alig 44 százalékát éri korábbi értékének. Most sokan találgatják, van-e innen lejjebb, vagy már túl vagyunk az esés nagy részén. A kérdés azonban inkább az, hogy mi is a Tesla tulajdonképpen. Ha pusztán egy a mára tucatnyi új elektromosautó-gyártó közül, akkor egyértelműen drága még mindig.

Ha viszont van reális esélye, hogy áttörést ér el az önvezetés területén, akkor azért sok mindent bele lehet képzelni, még akkor is, ha egyébként ebből az optimizmusból azért nem kevés már be van árazva a részvényekbe. Vélhetően augusztus 8-án, az önvezető taxijuk bemutatója után valamivel okosabbak leszünk ebben a kérdésben is.

ALAPOT ADUNK A BEFEKTETÉSEIDNEK

Az alapkezelési szakmában az egyik legnehezebb feladat a gyorsan áramló rengeteg információ befogadása, feldolgozása, szintetizálása, hogy aztán a segítségükkel a legjobb befektetési döntéseket hozzuk meg. Ebben nagy segítségünkre vannak a chartok, amelyek sokszor a lehető legtömörebben mutatnak rá a lényegre. Ebbe a rovatba az Accorde munkatársai válogatnak a munkájuk során szembejövő legjobb ábrák közül. A téma gyakran kapcsolódik azokhoz a befektetésekhez, amelyeket egyébként is vizsgálunk, de az írások célja nem a tanácsadás, hiszen se az anyag hossza, se mélysége, ezt nem teszi lehetővé.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.