A szezonalitás fordíthat a Wizz Air árfolyamán

picture

Ha a történelem ismétli önmagát, akkor a Wizz Air árfolyama megtalálhatja lokális mélypontját a napokban. Ebből kifolyólag pedig a fundamentumok helyett a szezonalitás lehet a fő mozgatórugó a részvény árfolyammozgása mögött a légiipari részvények szempontjából historikusan erős negyedik negyedévben.

A Wizz Air 2015-ös IPO-ja óta kétszer kísértetiesen hasonló helyzet állt elő október közepén. 2018-ban és 2022-ben is szinte napra pontosan ütött lokális mélypontot az árfolyam, de még korábban, 2016-ban is volt az év azon időszakában egy piaci forduló. Akik ilyenkor vállaltak pozíciót, busás haszonra tehettek szert a következő hónapokban.

A Wizz Air várhatóan november 9-én teszi közzé a szeptemberrel záruló negyedév eredményeit, amely kiemelkedő operatív eredményt hozhat becslésünk szerint. A nettó eredményeket ugyanakkor negatív irányba fogja torzítani a dollár erősödése. A Közel-Keleten dúló háború, a magas olajár, valamint a hajtóművek körüli mizéria miatt a hedge fundok prédaként ejthették el a Wizz Airt az elmúlt hónapokban, mivel a hosszú távú növekedési sztori gellert kaphat. Ugyanakkor mint számtalan alkalommal a múltban, a Wizz Air ismét nagyon rugalmasan reagálhat majd minden őt ért kihívásra. Ezért most is arra számítunk, hogy a május óta tartó lejtmenetnek előbb-utóbb shortos kínzás lesz a következménye. Ehhez persze szükség lesz arra, hogy a geopolitikai feszültség enyhüljön, az olajár stabilizálódjon, terrorista merényletre ne kerüljön sor Európában, a hajtóműproblémák pedig ne súlyosbodjanak.

(Borítókép forrás: Wizz Air)

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.