Retteghetsz, ha kitúr valamit rólad ez a New York-i cég

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az USA tőkepiacának talán legellentmondásosabb szereplői az úgynevezett short selling research cégek. Nemcsak pénzt keresnek más cégek árfolyamának csökkenésén, de hozzá is járulnak az eséshez: aprólékos kutatómunkával olyan rejtett részleteket, hibákat, etikátlan gyakorlatokat igyekeznek feltárni, amelyek nyilvánosságra kerülése aztán negatívan képes befolyásolni a cég árfolyamát. Rengetegen gyűlölik őket, pedig fontos szerepük van a hatékony piacokon.

Az adásban Vidovszky Áron, a Concorde privátbanki vezetője Dancsák Laurával, az Accorde Alapkezelő junior portfolió menedzserével a Hindenburg nevű New York-i short selling cégről beszélget, és három történeten keresztül mutatják be azt, hogy is néz ki ez a tevékenység élesben.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Az igazság bajnokaként lett milliárdos, most a becsülete került veszélybe

Olvasási idő: 4 p
Carl Icahn egy igazi Wall Street-i legenda, aki arra építette reputációját, hogy elítéli, ha valaki mások kárán nyerészkedik. A Hindenburg elemzése szerint azonban cége, az Icahn Enterprises valójában Ponzi-séma jellegű csalással éri el, hogy befektetői elégedettek maradjanak.
picture

Nem jó előjel, amikor bűnözők rappelnek az appodról

Olvasási idő: 3 p
A Hindenburg új elemzése ezúttal a Block Inc.-et szedte szét. A cég digitális fizetéseket kínáló alkalmazása hamar a bűnözők egyik kedvence lett, ezt pedig a befektetők sem nézik jó szemmel.
picture

Egyetlen elemzés hatására 100 milliárd dollárt veszített értékéből az indiai óriáscég

Olvasási idő: 4 p
A New York-i elemzőcég arról vált ismertté, hogy olyan nagynevű, tőzsdén jegyzett vállalatokat vesz célba, amelyekről úgy gondolja, hogy túlértékeltek, vagy valamilyen csalást követtek el. Ezúttal India egyik legnagyobb cégét vette célba.