Átkerültünk az USA-nál egy másik polcra, és ennek fájdalmas következményei lesznek

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az Egyesült Államok Kormánya a 2022. július 8-án küldött értesítésével egyoldalúan felmondta a Magyarországgal 1979-ben kötött, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló nemzetközi szerződést. A felmondás következtében az adóegyezmény rendelkezései 2024. január 1-jétől nem lesznek alkalmazandóak, ami kihatással lehet a magyar és amerikai cégek, valamint magánszemélyek a két ország határain átnyúló tevékenységeire és befektetéseire. Ettől az időponttól az Egyesült Államokból származó kamatot, jogdíjat és osztalékot 30 százalékos amerikai forrásadó terhelheti.

Juhász Gergellyel, a PwC partnerével arról beszélgettünk, hogy jutottunk el az egyezmény felmondásáig, történtek-e lépések bármelyik fél részéről az elmúlt kilenc hónapban egy új egyezmény tető alá hozására, és ha ez nem jön össze, akkor mik lehetnek ennek következményei a két ország gazdasági kapcsolataira.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Kinek jó a globális minimumadó?

Benjamin Franklinnek tulajdonítják azt a mondást, mely szerint az életben csak két dolog biztos: a halál és az adók. Az előbbivel jó esetben csak hosszú és egészséges életünk vége felé kell érdemben foglalkoznunk, az utóbbi azonban felnőtt életünket valamilyen módon végigkíséri.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.