Kinek jó a globális minimumadó?

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Benjamin Franklinnek tulajdonítják azt a mondást, mely szerint az életben csak két dolog biztos: a halál és az adók. Az előbbivel jó esetben csak hosszú és egészséges életünk vége felé kell érdemben foglalkoznunk, az utóbbi, az az adózás kérdésköre azonban felnőtt életünket valamilyen módon végigkíséri.

Az egyének szintje felől közelítve az adó tehát mindig átok, de kormányzati szintről nézve se mindig áldás az adózás. Különösen, ha annak mértékét szeretnénk beállítani.

Ezt a feladatot tovább nehezítette, hogy globalizált világunkban a kormányok egy része az adózásra, mint versenyképességi faktorra kezdett tekinteni, ami mára jelentős problémákat okoz világgazdasági szinten is. Így született meg a globális minimumadó koncepciója.

Erről beszélgettünk Juhász Gergellyel, a PwC partnerével és Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint Youtube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.