A cég, amelyik forradalmasíthatja a rákgyógyítást

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A Concorde Podcast adásaiban gyakran foglalkozunk az egészséges életmóddal, és az egészségüggyel kapcsolatos témákkal is. Egyrészt, mert azt gondoljuk, hogy jelentős részben mindenki maga felel saját egészségi állapotáért, másrészt, mert az egyéni felelősségen túlmutató részben is elképesztő tempójú az orvostudomány fejlődése. A néhány héttel ezelőtti high end betegségmegelőzési módszertant bemutató adásunk után most egy olyan cég képviselőjével beszélgetünk, akik a mesterséges intelligencia segítségével szimulálják sejtszinten a tumorok viselkedését és gyógyszerekre adott válaszait azért, hogy új precíziós terápiákat fejlesszenek ki.

A Turbine nevű cég egyik alapítójával, Nagy Szabolccsal többek között arra is keressük a választ, hogy mi lehet a versenyelőnye egy kis magyar biotech cégnek a nagy gyógyszergyártókhoz és a világ sok száz hasonló profilú biotech cégéhez képest.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

A cég, amelyik előre megmondja, milyen betegségeid lesznek

A gyógyítás nagyon bonyolult és rendkívül költséges folyamat. Éppen ezért kap egyre nagyobb fókuszt világszerte a megelőzés. A Medipredict pontosan erre, a megelőzés fontosságára helyezi a hangsúlyt.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Legális drogok, milliárdos üzletek, százezrek halála – Vendég: Dr. Zacher Gábor

Olvasási idő: < 1 p
Egyre dagad az opioid-botrány az Egyesült Államokban. Az elmúlt 30 évben akár 600 ezerre is tehető azon halálesetek száma, amelyek valamilyen módon összefüggésbe hozhatók bizonyos szabálytalanságokkal. Dr. Zacher Gábor toxikológussal beszélgettünk.
picture

Az élsportban már csodát tett a helyes táplálkozás

Olvasási idő: 2 p
Vajon milyen szokásokat vehet át egy átlagember a profi sportolóktól? Várhatjuk-e azt, hogy az élsport anti-aging forradalma átterjed az előttünk álló években az erre fogékony lakosságra? Jön-e a megfelelő egészségügyi önrész befizetésén alapuló lakossági élethosszítási forradalom?
picture

Az élethosszig tartó tanulás fontossága

Olvasási idő: < 1 p
Előző epizódunk folytatásaként Bánhidi Brigitta, Leadership Coach-csal beszélgettünk, aki szerint itt az ideje, hogy megszeressünk és megtanuljunk tanulni, mert a jövőben a túlélésünk záloga lesz a tanulási képességünk felgyorsítása is.