Mi vár az S&P 500-ra? Ekkora bizonytalanságot rég nem látott már a piac

picture

Az alábbi chart azt mutatja egészen 2008-tól, hogy év elején mekkora a legoptimistább és legpesszimistább elemzői becslések közötti különbség az S&P 500 év végi értékére vonatkozóan.

Az elemzők megosztottságát jól lefesti, hogy a becslések legalacsonyabb és legmagasabb értéke között majd 40 százalék különbség van a Bloomberg számításai szerint. Ami 2008 óta a legdrasztikusabb eltérés.

Becslés az SP500 értékére vonatkozóan

Hogy végül kinek a várakozásai teljesülnek, azt nem tudhatjuk. De hogy lesznek, akik nagyon nagyot fognak tévedni, az már ennyi alapján is teljesen biztos. És ezzel kiválóan körülírtuk a jelenlegi bizonytalan piaci környezetet.

picture

Kockázatok és mellékhatások 2023-ban

Kockázatok és mellékhatások tekintetében keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét – hangzik el oly sokszor a mondat a különböző gyógyszerreklámokban. Kezelőorvos és gyógyszerész híján, mi most a Concorde stratégáit, Móró Tamást és Jónap Richárdot kerestük fel öt témában a 2023-as év kockázatai és mellékhatásai kapcsán.

(Borítókép: a New York-i a világ legnagyobb tőzsdéje, forrás: AP Photo / Seth Wenig)

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

Az S&P 500 index és a 200-as mozgóátlagok csatája

Olvasási idő: 4 p
Heteken belül valamelyik hosszú ideje működő „piaci villanypásztor” lekapcsolására kell számítanunk. De vajon az ellenállást vagy a támaszt kapcsolják-e ki? Ez most az amerikai részvénypiac legnagyobb kérdése.
picture

Ön is kifacsarva érzi magát?

Olvasási idő: < 1 p
Az elmúlt években nem volt más, csak a stressz, a volatilitás, egyszer fent, egyszer lent. Lehet, hogy elég lett volna vécépapír-masszába fektetni.
picture

Az opciós inga most a másik irányba leng ki

Olvasási idő: 4 p
Nagyot fordult a világ 2020 nyara óta, a helyzet az amerikai egyedi részvényopciós piacon most szürreális pesszimizmusról tanúskodik. Az éppen mögöttünk hagyott év nem vonul be majd aranybetűkkel az amerikai részvénypiaci történelembe.