Elon Musk megvette a Twittert

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Elon Musk megvette a Twittert 44 milliárd dollárért. Ez az egyszerű tőmondat annyi kérdést vet fel, annyi elágazása van, hogy különböző szakértők tucatjaival lehetne erről sok-sok órán keresztül vitatkozni mit is jelent ez valójában. Mai adásunkban ennek a hírnek elsősorban a tőkepiaci, vagy azzal asszociálható aspektusáról fogunk beszélgetni Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Elon elszabadul

A bennfentesek hirtelen akkor adnak el nagy tételt, amikor drágának találják társaságuk részvényeit. Persze mivel ezt nem mondhatják ki, mindig van valami kommunikálható indok. És Elon Musk ebben is kreatív volt.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Cancel culture: kiátkozás a világpolitikában

Olvasási idő: < 1 p
A cancel culture az eltörléskultúra, a kiközösítés modern formája. Ez a jelenség az elmúlt hetekben kirobbanó orosz-ukrán háború következményeként a vállalati szférában is szinteket ugrott.
picture

Az Elon Musk - Jeff Bezos űrháború

Olvasási idő: < 1 p
Bő fél évszázaddal ezelőtt még a Szovjetunió és az Egyesült Államok versenyfutása határozta meg az űrkutatást, mára viszont sokan a világ leggazdagabb embereinek játszótereként írják le a galaxist.
picture

Hiperkapitalizmus

Olvasási idő: < 1 p
Vajon hova vezet az, ha 2021-ben a világ leggazdagabb emberei már a privát űrutazásaikat használják az egymással szembeni versengésre, miközben ugyanezen emberek cégeiben dolgozók egy részének már algoritmusok küldik ki a felmondólevelet?