Légörvényben az európai légitársaságok

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Nagy nyilvánosságot kapott és a nemzetközi sajtó is foglakozott vele, hogy Váradi József Wizz Air-elnök egy munkavállalók előtt tartott motivációs beszédében a dolgozókat fáradtságuk ellenére is fokozott munkavégzésre kérte. Abban az iparágban, ahol a pilóták mögött egy csőben, 11 kilométer magasan, 900 km/órás sebességgel haladva 200 ember ül, más színt kapott ez a kérés a médiában, mint mondjuk kapott volna ugyanez egy szoftverfejlesztő cég esetében.

Ennek kapcsán Bukta Gáborral, a Concorde részvényelemzőjével beszélgettünk a Wizz Air és az európai légi közlekedési szektor más szereplőinek kilátásairól.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

Őrületes mozgások a New York-i kerozin piacán

Olvasási idő: 2 p
Az orosz-ukrán háború kirobbanása, majd az USA és az EU által bevezetett Oroszországgal szembeni szankciós csomag még jobban felbolygatja az olajpiacot, az amerikai keleti parti kerozin ára pedig izgalmas hullámvasútra került.
picture

A légiipar még távol van a fellendüléstől

Olvasási idő: 7 p
Derűsek voltak a légiipari szereplők kilátásai 2021 elején, a közel egy éve látott csúcsokhoz képest azonban manapság nem ritkák a 30-40 százalékos mínuszok sem. De mi várható a 2022-es évben? Érdemes légiipari részvényeket vásárolni?
picture

Miért nem érdemelnek mentőövet a légitársaságok?

Olvasási idő: < 1 p
Az ész nélküli részvényesi juttatásnak meglett az eredménye. A legnagyobb amerikai légitársaságok szórták a pénzt amíg lehetett, az elmúlt évtizedben a teljes szabad cash-flowjuk csaknem 96%-át költötték el részvény visszavásárlási programra. Ennek isszák meg most a levét - 58 milliárd dolláros mentőcsomagért esedeznek.